Despre Uleiul De Ricin

Inca din vremurile vechi, uleiul de ricin a reprezentat un leac foarte popular. Acesta poate fi utilizat in diverse moduri, atat extern, cat si intern.

Extern se poate utiliza sub forma de tratamente ale numeroaselor afectiuni ale pielii si ale scalpului, iar intern este foarte util datorita numeroaselor efecte benefice date de proprietatile antioxidante si de cele antiinflamatorii.

Este recunoscut faptul ca principalele beneficii ale uleiului de ricin vin ca urmare a faptului ca acesta are o concentratie foarte mare de acizi grasi nesaturati. Printre numeroasele proprietati de care se bucura, uleiul de ricin este utilizat intr-o gama foarte variata de produse, pornind de la produsele cosmetice si ajungand la produsele consumabile.

Acesta vindeca ranile cum ar fi zgarieturile si vanataiile, dar mai are si un rol important in tratarea intepaturilor de insecte, cum ar fi cele de albine. De asemenea, uleiul de ricin este si un bun luptator impotriva acneei.

Negii dispar daca se aplica ulei de ricin pe acestia timp de 4 saptamani. Daca doriti imbunatarirea genelor, uleiul de ricin este din nou o optiune pe care ar trebui sa o aveti in vedere deoarece are un rol major in imbunatatirea sanatatii parului si in alungirea genelor.

Mai poate fi folosit cu usurinta ca un remediu impotriva matretii. Se pot combina cu usurinta 2 linguri de ulei de ricin alaturi de 2 linguri de tinctura de galbenele. Daca se va obtine acest amestec puteti fi siguri ca intr-un timp de 2 saptamani veti scapa de problema cu matreata.

Daca aveti probleme cu hemoroizii, din nou uleiul de ricin poate fi un aliat de incredere. De asemenea, daca se opteaza pentru masarea picioarelor cu ulei de ricin se inlatura oboseala si durerea acestora doar dupa cateva aplicari.

Lasă Un Comentariu

Adresa de email nu va fi publicată iar câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.