Ceiul Verde Și Numeroasele Sale Beneficii

Spre deosebire de percepția generală, ceaiul verde nu este o plantă. Acesta poate fi făcut cu ajutorul unei plante care se numește camelia sinensis, ce se cultivă în Asia. Tot din această plantă se prepară și ceaiul negru.

Diferența între ceaiul verde și ceaiul negru nu constă în modul de preparare ci în aceea că în cazul celui verde procesul de fermentație este oprit prin trecerea frunzelor prin abur sau prin torefierea lor, adică prin încălzire la foc direct.

Există diferențe între acestea și în ceea ce privește beneficiile însă nu le vom prezenta în comparație ci vom vorbi doar despre cele ale ceaiului verde.

Unul dintre cele mai râvnite beneficii este acela de a stimula metabolismul și de a nu ajuta să slăbim. Polifenul prezent în el mărește rata de oxidare a grăsimilor din corp și transformarea lor în calorii. Acest lucru ne ajută să obținem mai multă energie, astfel încât ceaiul verde poate înlocui cu succes cafeaua de dimineață.

De asemenea, combate bolile de inimă prin acțiunea asupra mucoasei vaselor de sânge. Protejează împotriva cheagurile din vasele de sânge, pe care le face mai flexibile și mai capabile să reziste fluctuațiilor tensiunii arteriale.

Acționează chiar și asupra fluctuațiilor tensiunii arteriale pe care le reduce. Colesterolul rău din sânge este redus și el. Acest lucru îi ajută pe cei cu diabet, boală pe care o atenuează prin reglarea nivelului de glucoză și prin încetinirea creșterii glicemiei după masă.

Ceaiul verde reduce riscul de apariție a cancerului de esofag deoarece se presupune că acesta ucide celulele cancerigene și nu acționează asupra celor bune. Mai mult, la nivelul creierului ajută la protejarea celulelor, ferindu-le de moarte și ajutându-le să se repare. Acest lucru previne apariția bolilor Alzheimer și Parkinson.

De asemenea, reduce gradul de îmbătrânire a pielii și de apariție a ridurilor. Este un combatant redutabil pentru cariile dentare deoarece reduce o bună parte din bacteriile prezente în cavitatea bucală.