3 îndulcitori cu care puteți înlocui zahărul

Zaharul este un aliment care ar trebui sa il eliminam cat mai repede din dieta zilnica, este extrem de daunator pentru organism, iar cu timpul ne poate lasa cu boli de inima sau chiar cu diabet. Cu toate ca pare greu de scos din dieta noastra zilnica, aveti mai jos o lista cu niste indulcitori naturali cu ajutorul carora puteti reduce semnificativ cantitatea de zahar din organism.

1. Siropul de artar

Acest sirop se face in acelasi mod ca pe timpuri, doar se fierbe planta arborelui de artar, iar rezultatul se usuca, urmand ca mai apoi sa devina prea bine cunoscutul zahar de artar. Acesta contine o serie de vitamine, antioxidanti si minerale, iar printr-o singura servire aduce niste beneficii organismului. Doar o lingurita ne ofera peste 1% din doza necesara zilnic de fier, potasi si calciu, dar, de asemenea, si aproximativ 25% din valoarea minima recomandata de magneziu, special pentru sanatatea pielii si a oaselor.

2. Mierea

Mierea este un aliment foarte bun care poate fi folosit in diverse mancaruri pentru a le indulci. Pe vremuri, mierea purta denumirea de nectarul zeilor, iar sute de ani aceasta era folosita pentru a vindeca renile sau pentru a lupta cu infectiile aparute. Cu toate ca astazi se foloseste tot mai putin mierea pentru partea medicinala, aceasta este un indulcitor natural care poseda niste nutrienti si antioxidanti dovediti. Bineinteles, nu trebuie sa exageram cu consumul de miere, deoarece in cantitati ridicate s-ar putea sa fie daunatoare.

3. Zaharul de cocos

Zaharul de cocos este extras din mucurii de palmieri de nuca de cocos. El poate fi folosit si pe post de zahar de masa, el avand, de asemenea, cantitati mici de nutrienti, aici regasind cupru, zinc, potasiu, fosfor, magneziu, calciu, fier, dar si alti antioxidanti. Pe langa toate acestea, zaharul de cocos mai contine si inulina, un carbohidrat indigestibil care actioneaza in mod benefic pentru bacteriile „bune” care se regasesc in intestinele noastre.

In concluzie, exista multe variante de inlocuire al zaharului clasic, iar renuntarea la consumul de zahar se poate face foarte usor in zilele noastre, trebuie doar sa existe vointa si putearea de a alege alimentele potrivite cum trebuie de fiecare data.