3 rase de câini potrivite pentru oamenii activi

Ai un caine ca si animal de companie? Atunci ar trebui sa te bucuri mai mult de viata deoarece un studiu a aratat faptul ca persoanele care detin un patruped pe post de animal de companie duc o viata mai buna si au un stil de viata mai activ. Cel mai probabil mersul pe jos a devenit o rutina pentru tine, insa daca nu ai inca un caine cu care sa iesi la plimbare, ai mai jos cateva rase de caini care te vor sustine in toate activitatile pe care le desfasori.

Pembroke Welsh Corgi
Aceasta rasa este potrivita pentru persoanele care ies la plimbare, fac jogging sau pur si simplu le place sa isi puna cainele la tot felul de jocuri de urmarire. Acesti caini nu sunt deloc lipsiti de muschi, avand si niste coapse foarte puternice care ii ofera cainelui o rapiditate destul de buna. De asemenea, aceasta rasa de caine a fost folosita in vremurile medievale pentru a apara oile si pentru a le intoarce daca nu merg in directia potrivita. Totodata, cu toate ca sunt mici, sunt foarte activi.

Jack Russell Terrier
Daca iti doresti un caine care sa fie cu adevarat neobosit si dornic intotdeauna de activitate, atunci cu siguranta Jack Russell este potrivita pentru tine. Cu toate ca rasa este una mica, cainii acestia sunt energici pana peste masura. Dezavantajul acestei rase este ca sunt totusi prea activi si trebuie sa interactionati foarte mult cu ei, bineinteles, daca nu doriti sa ajungeti acasa si sa gasiti toata mobila si cablurile roase. Cu aceasta rasa aveti marele avantaj ca puteti iesi la antrenamente in aer liber indiferent de anotim si ora, cainii acestia vor fi dornici mereu de putina atentie.

Labrador Retriever
Indiferent ca il scoateti la joaca in parc, ca mergeti cu el undeva unde este multa apa, sau ba din contra, iesiti la vanatoare, Labradorul va fi foarte fericit. Cainii labradori sunt si ei foarte energici si iubesc foarte mult sa stea langa stapanul lor, iar dat fiind acest lucru, se vor simti foarte bine sa fie inclus in activitatile pe care le desfasurati, indiferent ca mergeti la pescuit sau urcati pe munte.