7 Semne de depresie la bărbați

Milioane de oameni se confrunta cu depresia la nivel global in fiecare an. Depresia clinica, atat la femei, cat si la barbati, poate provoca pierderea interesului pentru anumite activitati care au fost placute la un moment dat. Insa, manifestarea depresiei poate sa se desfasoare diferit de la o persoana la alta. 

Iata cele mai intalnite semne de depresie la barbati:

1. Oboseala – Atunci cand oamenii sunt deprimati sufera de o serie importanta de schimbari fizice si emotionale. In cele mai multe din cazuri, aceasta schimbare se manifesta prin stari de oboseala, precum si incetinirea miscarilor fizice si a procesului de gandire. Potrivit specialistilor, aceasta caracteristica este specifica barbatilor, la ei aparand cel mai des acest simptom.

2. Doarme prea mult, sau ba din contra, prea putin – Problemele legate de somn pot sa indice faptul ca avem de-a face cu o persoana care sufera de depresie. Insomnia, trezitul prea devreme sau somnul excesiv sunt niste semne clare si comune in randul depresiei. Probabil de aceea exista multe persoane care dorm pana la 12 ore pe zi, insa, cu toate acestea, tot se simt obosite de-a lungul zilei. 

3. Durerile de cap sau de stomac – Atunci cand depresia se instaleaza apar fel de fel de probleme de sanatate, aici putem enumera chiar si constipatia sau diareea, durerile de cap sau durerile de spate. In cele mai multe din cazuri barbatii nu realizeaza ca aceste probleme apar datorita depresiei, ei considerand ca sunt doar niste probleme de moment.

4. Iritabilitatea – In general, barbatii care au cazut in boala depresiei devin deprimati, iar problema apare cel mai des atunci cand acestia sunt ajutati de catre alte persoane. 

5. Dificultatea de concentrare – Depresia poate incetini capacitatea barbatilor de a procesa diferite informatii, astfel concentrarea asupra muncii sau al altor sarcini este puternic afectata. 

6. Stres – Barbatii prezinta acest simptom destul de des atunci cand trec prin faze de depresie, nu inseamna ca sunt neaparat mai stresati, ci doar depresivi. 

7. Abuzul de alcool – Depresia este de multe ori asociata cu consumul excesiv si frecvent de bauturi alcoolice. Cercetarile au aratat faptul ca alcoolicii sunt aproape de doua ori mai suspectabili de a suferi de o mare depresie majora, fata de persoanele care consuma alcool ocazional sau deloc.