Aspecte De Care Să Ții Cont Înainte De A-ți Lua Un Pachet De Hosting

Ca orice incepator, acum cativa ani, cand mi-am cumparat pentru prima data un pachet de hosting de la o firma specializata, am facut multiple greseli pe care le-am constientizat mai devreme sau mai tarziu, in timp ce-mi utilizam site-ul.

In primul rand, inainte de a plati pentru un serviciu de acest gen, trebuie sa cunosti cu exactitate ceea ce iti doresti. Cu ideea ca iti doresti doar un pachet de Hosting megahost.ro nu o sa ajungi foarte departe. Trebuie sa stii care sunt cerintele site-ului tau si totodata ale tale.

Toate acestea se rezolva cu cateva calcule simple. Pe site se publica un numar de articole pe zi, pe saptamana sau pe luna, dupa caz. Textul in sine ocupa foarte putin spatiu, in schimb fiecare articol are nevoie de o poza sau mai multe. In urma compresarii se reduce semnificativ si marimea pozelor urcate pe site, insa la un numar de cateva mii de poze se aduna. Alaturi de acestea apar pluginurile, tema si efectiv tot ceea ce apare pe un site. Totul consuma.

Nu trebuie sa fii ”prea precaut” si sa-ti cumperi un pachet cu 10gb spatiu de stocare daca tu ai nevoie doar de 1gb/2 ani, vei plati lunar niste bani pentru un serviciu pe care nu-l folosesti in totalitate. Nu-ti recomand insa nici sa cazi in extrema cealalta si sa te trezesti repejor ca ai nevoie de mai mult spatiu de stocare. Alege, deci, responsabil pachetul de hosting. Un serviciu potrivit nevoilor tale te va feri de problemele din viitor care-ti pot ocupa timpul si cheltui banii.

Urmatorul pas dupa hotararea spatiului de stocare de care are nevoie site-ul tau, gandeste-te la banda de trafic alocata. Exista multe firme care-ti vor pune la dispozite trafic nelimitat inca de la cel mai ieftin pachet de host, insa daca providerul pe care il alegi nu se numara printre acestea ar fi indicat sa nu platesti in plus un pachet mai mare doar pentru a beneficia de trafic nelimitat in timp ce site-ul tau consuma 10gb.

In articolul de astazi v-am prezentat doar ideile despre spatiul de stocare si banda de trafic. In viitorul apropiat vom vorbi si despre bazele de date, adresele de email, domeniile gazduite/parcate si restul facilitatilor.