Balsamul De Buze, Cum Îl Preparăm Noi Înșine

De când suntem mici fetițe și până când ajungem femei în toată firea, balsamul de buze este mereu alături de noi. Dacă la început îl adorăm pe cel fructat și parfumat, cu căpșuni sau cireșe, la maturitate îl alegem pe cel puternic hidratant cu uleiuri sau ingrediente mult mai sofisticate.

Poate de cele mai multe ori când ne aflăm la momentul achiziției unui nou balsam de buze ne uităm puțin și peste ingrediente. Nu am vrea să conțină substanțe ce ar putea să ne facă rău și pe bună dreptate dorim doar ce este mai bun pentru noi.

Dacă alocați puțin timp pentru sănătate și frumusețe, balsamul de buze se poate face și acasă din ingrediente deloc complicate dar cu multiple calități asupra buzelor noastre.
Am pregătit în continuare câteva rețete ușoare la un preț redus.

Balsamul De Buze Cu Unt De Cocos

Pentru a prepara acest balsam nu îți trebuie foarte mult timp, știm că este prețios, nici un buget prea mare. Ai nevoie doar de o lingură de unt de cocos, o lingură de ceară de albine plus câteva picături de ulei esențial de trandafir.

Trebuie să încălzești treptat și la foc mic untul de cocos și ceara de albine. După ce amestecul s-a omogenizat adaugă uleiul de trandafir. Ai nevoie de un mic borcănaș sau un recipient în care să pui compoziția rezultată. Ultimul pas necesită timp, adică lasă-l la răcit. Gata, ai propriul tău balsam de buze, cu doar trei ingrediente.

Balsamul De Buze Aromat Cu Jojoba

De această dată ai nevoie de ceară de albine, miere de albine plus ulei de jojoba. Din fiecare câte o lingură. Modul de preparare se aseamănă cu cel de mai sus doar că ordinea ingredientelor este următoarea: ceara de albine se topește, de preferabil pe baie de abur, împreună cu uleiul de jojoba iar la final se adaugă mierea.

Este preferabil ca amestecul să se pună într-un recipient micuț pentru a fi mai ușor de utilizat. Plusul balsamului cu jojoba este gradul mare de hidratare pe care îl oferă. În plus mierea îi va oferii un gust mai mult decât delicios. Să nu îl mâncați!

Balsamul De Buze Cu Portocale

Pentru această rețetă ingredientele necesare constau în ceara de albine, ulei de măsline, unt de cocos și ulei de portocale. Poate părea mai complicat dar nu este, ceara de albine și untul de cacao se topesc pe baie de abur, se adaugă o linguriță de ulei de măsline iar la final câteva picături de ulei de portocale distilat.

Și pentru această rețetă aveți nevoie de un recipient micuț. Dacă v-au plăcut rețetele sau doar una în special, nu ezitați și încercați-vă calitățile în pregătirea cosmeticelor handmade. Sunt mult mai calitative și oferă rezultate imediate.