Beneficiile nebănuite ale fructului avocado

Se pare că avocado este fructul-legumă al momentului. În salate alături de creveți, cu lămâie, în guacamole, în verine sau pe pâine prăjită, cu ouă moi, fructul avocado se poate degusta foarte ușor în viața de zi cu zi.

Adorat de către toate persoanele care își doresc să mănânce sănătos, avocado este cel mai delicios dar și cel mai bun pentru sănătate deoarece în ciuda aportului său de calorii destul de ridicat, este foarte benefic pentru sănătate.

Care sunt însă beneficiile nebănuite ale fructului avocado?

Poate alunga senzația de foame în mod natural. Conținând 6,5 grame de fibre alimentare la 100 de grame de pulpă, fructul avocado este cel mai bun aliat pentru sănătatea ta. Pe lângă faptul că poate regla tranzitul și te poate ajuta să eviți problemele legate de contipație, acest fruct cu fibrele sale, te ajută să încetinești digestia deci vine cu o senzație de sațietate mai eficientă și mai îndelungată. Conține și un nivel ridicat de acid oleic care poate activa senzația de sațietate în creier.

Este foarte bun pentru vedere. Avocado este fructul cu cel mai ridicat nivel de luteină, un carotenoid esențial pentru a proteja vederea.

Poate proteja inima. Avocado este singurul fruct-legumă care conține lipide. Este deci un aliment gras și bogat în calorii. Dar nu ar trebui să te privezi de el, deoarece conține doar calorii bune, care ajută la diminuarea nivelului de colesterol rău pentru a stimula nivelul de colesterol bun. Conține și un nivel important de fitosteroli, cei mai buni pentru a diminua colesterolul. Foarte bogat în vitamina K și acid oleic, poate diminua și riscul de apariție al diabetului și acumularea de grăsime abdominală.

Este un fruct antistres. Avocado conține un nivel important de vitamina B5, de potasiu și de magneziu. Vitamina B5 este cea care va permite oxigenarea celulelor inimii și ale creierului pentru a diminua anxietatea.

Este foarte bun pentru piele. Fructul avocado poate preveni îmbătrânirea pielii și este foarte bun pentru a hidrata. Nu e deci de mirare că uleiul de avocado face parte din numeroase produse de înfrumusețare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.