Biserica Fortificată, Transformată Într-un Guesthouse

In Romania, au inceput sa se schimbe lucrurile, foarte multi proprietari de pensiuni din tara adoptand exemplul occidentului. Inainte, proprietarii de pensiuni optau pentru un tipar foarte des intalnit la multe pensiuni. In ziua de azi in schimb, lucrurile s-au schimbat foarte mult, pensiunile de la noi adoptand modelul strainatatii.

Acum este un trend in Romania, ca pensiunile sa nu mai vina doar cu un pat si un dus, ci si cu ceva in plus, un lucru inedit, care sa le faca sa iasa in evidenta, atunci cand turistii le calca pragul. In comuna Axente Sever, acest lucru este deja pus la rand de arta. Acest sat, este cunoscut si sub numele de „Satul Femeilor”, numele provenind de la o manastire de maici situata in zona in care s-a construit si cetatea.

Un olandez pe nume Antoine van Rijen s-a ocupat de acest muzeu, relativ nou. Acesta a reusit sa restaureze o biserica fortificata veche de 700 de ani. Acesta a fost fascinat de asemanarile culturii tarii sale, cu ce a gasit aici, acesta fiind si motivul pentru care s-a decis sa renoveze acest loc.

 Biserica, dar si muzeul sunt deschise zilnic pentru turisti care ajung in zona. Daca veti da un telefon la numarul afisat pe usa, atunci va veni cineva din zona pentru a va deschide, astfel incat sa va bucurati de interiorul bisericii.

Biserica a fost transformata intr-un guesthouse. Aceasta a fost deci transformata, intr-un muzeu si pensiune. Asa ca exista posibilitatea de a te caza intr-o cetate fortificata de 700 de ani si sa bei cafeaua de dimineata pe scarile sale. Vara te poti bucura de florile crescute peste tot in interiorul cetatii, iar noaptea, dupa ce turistii pleaca, cetatea va fi numai a ta, bucurandu-te de linistea asemanatoare unui varf de munte sau a unui sat uitat de lume.

 

Lasă Un Comentariu

Adresa de email nu va fi publicată iar câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.