Care 10 obiceiuri conduc cel mai repede la sărăcie

Bogăția nu poate fi echivalată cu sentimentul de fericire. Dar bogăția permite oamenilor să se simtă semnificativi, apreciați, respectați și influenți! Și cel mai important, bogăția iti permite să fii liber.

In “Școala vieții” au fost scrise mai multe articole despre cum să se obțină succes, cum să se îmbogățească o persoana și să scape de problemele materiale. Să aruncăm o privire la această problemă din partea cealaltă! Încercam să evidențiam zece obiceiuri care duc la sărăcie.

  1. Sentimentul de regret față de sine. Oamenii care sunt înclinați spre sărăcie au o parere proasta despre ei înșiși și cred că nu sunt destinați să fie bogați. Cineva isi plange de mila de faptul că se naște femeie (pentru că barbatii au mai multe oportunități), cineva care se plânge ca este prea gras (pentru că oamenii slabi primesc locuri de muncă mai bune), cineva care își plânge înălțimea, naționalitatea, culoarea pielii, religia strămoșilor, îi pare rău că nu s-a căsătorit, alții plâng din fel de fel de cauze absurde. A-ti plange de milă este o modalitate excelentă care te va opri in calea dezvoltării personale și care iti va asigura sărăcia veșnică, de a gasi locuri de muncă slab platite și de a avea o existență mizerabilă.
  2. Lăcomia. Căutați constant ca o etichetă sa aiba cuvantul “Discount”, neplăcerea de a plăti pentru buna educare a copiilor lor (pentru că nimeni nu v-a ajutat cand erati mic), dorința de a atrage angajații propriei tale companii să lucreze cât mai mult posibil pentru cât mai puțini bani posibil. Urmărirea economiilor totale nu este un semn de înțelepciune, ci un indicator că vă confruntați cu un dezechilibru al veniturilor și cheltuielilor și abordați soluția sa din partea greșită. O persoană programată catre bogăție este gata să plătească valoarea reală pentru lucruri și să răsplătească cu generozitate munca asistenților săi și așteaptă același lucru de la ceilalți.
  3. A face lucrurile pe care le urăști. Ionela urăște spălatul, dar nimeni nu vrea să o ajute. Andrei urăște să plimbe câinele. Popescu este furios în ceea ce privește necesitatea întocmirii unui raport trimestrial, dar niciunul dintre asistentii săi nu poate face acest lucru. Simion disprețuie activitatea unui auditor, dar numai așa poate plăti pentru împrumutul pe care l-a luat pentru a cumpăra o mașină în vara trecută. Toți acești oameni sunt pregătiți pentru eșec și sărăcie: motivul pentru sentimentele pe care le provoacă să facă lucruri neplăcute. Cheia mântuirii din cel de-al treilea obicei al săracului este sa nu faci ceea ce este necesar, dar ceea ce provoacă cea mai mare satisfacție. Doar in astfel caz veți obține rezultate excelente!
  4. Măsurarea succesului în bani. O persoană săracă este sigură că numai posesia unei anumite cantități de bani îi poate aduce bucurie. Doar o anumită sumă într-un cont bancar îi poate oferi ocazia de a simți fericirea datorită hainelor de firma, unui conac frumos, călătoriei, independenței față de soț sau de părinții ei. Dar practica arată că fericirea in acest caz nu vine aproape niciodată. O persoană de succes măsoară fericirea în unități care sunt mai importante decât dolari, euro sau yuani.
  5. Cheltuiți mai mulți bani decât vă puteți permite. Cardurile de credit și personalul bancar vă vor ajuta cu plăcere să intrati în datorii. La urma urmei, o persoană care nu dorește să aibă succes nu vrea să înțeleagă diferența dintre un împrumut util pentru a-și dezvolta propria afacere și un împrumut dezastruos pentru a cumpăra o mașină străină de lux sau un conac imens.
  6. Alegerea beneficiilor instantanee. Dorința de a ajunge imediat și la maxim este proprietatea veșnică a oamenilor săraci. Ei nu sunt în măsură să înțeleagă că, obținând un loc de muncă cu un salariu mediu într-o companie solidă, puteți avea mult mai mult în câțiva ani decât dacă acordați atenție numai la cât veți primi într-o lună.
  7. Vă văitați prea des. Este grea viața, îngrozitoare? În jurul discriminării, corupției, grosolăniei, criminalității, tu, o persoană normală, nu poti gasi niciun drum spre succes? Găsiți oportunități unice de a face față relelor mediului extern, ieșiți victorioși din situația inițială nefavorabilă pentru dvs.!
  8. Vă comparați cu ceilalți. Gabriel crede că este mai bun decât colegii săi de clasă, deoarece el este singurul care a absolvit clasa a opta cu o medie excelenta. Petrica este sigur că este mai rău decât toți prietenii săi, pentru că acesta este singurul care lucreaza în timpul sărbătorilor de vară. Matei îl dispretuieste pe fratele său, pentru că nu a ajuns la nivelul de a avea un Mercedes. Iar Maria vrea sa-si pocneasca prietena, pentru că aceasta are mai mulți fani. Toți acești oameni au prostul obicei de a se compara cu alții.
  9. Măsurarea averii in bani. Oamenii adevărați bogați nu numai că au rupt legătura dintre fericire și bancnote, dar gandesc ca exista un semn egal între mărimea contului și conceptul de avere. Bogăția reală este abilitatea de a atrage bani, de a le crea de la zero, de a organiza noi tipuri de afaceri. O persoana cu adevarat de succes nu depinde de volumul propriului sac cu aur.
  10. Va izolati de propria familie. Persoanele nu înțeleg că familia este o sursă excelentă de sprijin intern, care poate fi abordată atunci când nu mai rămâne nimic în toate celelalte domenii ale vieții. Doar dragostea celor dragi poate ajuta să se ridice de jos, când nu mai este nicio speranță și apoi se obține măreția adevărată.

Lasă Un Comentariu

Adresa de email nu va fi publicată iar câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.