Ce Drepturi Au Pasagerii Curselor Aeriene Atunci Cand Apar Întârzieri

Condițiile meteo și aglomerația din perioada sărbătorilor de iarnă pot duce la întârzieri sau anulări ale curselor aeriene. O altă cauză pot fi grevele sau defecțiunile aeronavelor. În toate aceste situații călătorii au de pierdut și aparent nu au posibilitatea decât de a aștepta sau reprograma cursele, eventual de a cere explicații. Din fericire aceștia pot obține și compensații.

În cazul în care zborul pleacă cu întârziere există mai multe situații. Spre exemplu dacă pasagerii ratează din acest motiv zborul de legătură, aceștia au dreptul la asistență din partea companiei aeriene, la rambursarea valorii biletului și la un zbor de întoarcere.

Daca nu este pierdut zborul de legatură însă pasagerul ajunge la destinația finală cu o întârziere de peste trei ore, clientul are dreptul la despăgubiri. El are dreptul la asistență gratuită din partea companiei aeriene, dar în anumite condiții poate avea dreptul la gustări, băuturi răcoritoare, două apeluri telefonice gratuite etc. În eventualitatea în care compania face rezervare pentru a doua zi, pasagerii mai au dreptul la cazare gratuită și la transport gratuit la unitatea de cazare.

Pasagerii pot obține și despăgubiri atunci când ajung la destinația finală cu o întârziere de peste trei ore, fără ca întârzierea să fie provocată de circumstante extraordinare, care nu ar fi putut fi evitate chiar dacă s-ar lua toate măsurile rezonabile.

Pentru zborurile de până în 1.500 de kilometri, despăgubirea este de 250 de euro. În cazul în care vorbim de zboruri pe lungimi mai mari de 1.500 de kilometri în interiorul UE sau alte zboruri cu lungimi între 1.500 și 3.500 de kilometri, despăgubirea este de 400 de euro. Pentru zborurile mai lungi despăgubirea este de 600 de euro.

Trebuie menționat că aceste reguli se aplică companiilor aeriene cu sediile sociale în Uniunea Europeană sau în Spațiul Economic European, adică și celor din Norvegia sau Elveția.