Ce Putem Face Cu Apa Oxigenată

Apa oxigenată este considerată cel mai eficient şi mai sigur dezinfectant din lume şi poate fi cumpărat cu uşurină de oricine. Aceasta omoară micro-organismele prin oxigenare. Este folosită în general pentru răni însă ea are şi alte întrebuinţări pe care le vom vedea în rândurile de mai jos.

De exemplu, putem îndepărta mucegaiul de pe pereţi doar cu apă oxigentă şi o cârpă uscată. E suficient să turnăm apa pe cârpă şi apoi să frecăm peretele. Cârpa trebuie să fie neapărat uscată pentru că altfel se diluează apa oxigenată.

Petele de pe haine şi covoare pot fi scoase şi ele cu ajutorul apei oxigenate. Cele de vin sunt cel mai greu de scos cu detergenţii obişnuiţi sau chiar şi cu clor. E suficient să turnaţi apă oxigentă direct pe pată şi apoi să aşteptaţi un minut înainte să clătiţi hainele sau covoarele cu apă rece.

Se poate folosi în loc de clor apă oxigenată atunci când spălăm hainele. Aceasta înlocuieşte cu succes clorul însă e recomandat totuşi să apelăm la apa oxigenată doar în cazuri extreme. Nu trebuie să uităm că scopul apei oxigenate e acela de a dezinfecta şi nu de a curăţa.

Cu ea putem dezinfecta tot, nu doar rănile. De exemplu, putem dezinfecta tocătoarele de lemn din bucătărie, pe care tocăm aproape zilnic legumele şi carnea. În acestea se strâng foarte uşor bacterii de care scăpăm foarte greu.

În loc să folosim substanţe toxice pentru dezinfectarea lor putem recurge la apa oxigenată. Mai întâi trebuie să amestecăm apa oxigenată cu apa normală, în părţi egale. În acest mixt înmuiem buretele de bucătărie, iar apoi frecăm cu el tocătorul. După 15 minute putem clăti cu apă curată tocătorul pentru a îl folosi. Acelaşi tratamentul putem să îl aplicăm şi blatului de bucătărie sau oricărui obiect din lemn sau materie lemnoasă pe care gătim.

Lasă Un Comentariu

Adresa de email nu va fi publicată iar câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.