Ce Putem Vizita În Praga

Praga este una dintre destinațiile cele mai romantice din lume. Capitala Cehiei are multe lucruri de oferit turiștilor și din acest motiv atrage mereu turiști, indiferent de sezon. Pentru români este una dintre capitalele cele mai apropiate și cursele aeriene sunt din ce în ce mai dese. Orașul poate fi ales fără probleme pentru un city break.

Cetatea din Praga este vizitată anual de peste 5 milioane de turiști. Acesta este cel mai vizitat obiectiv turistic din Cehia. În majoritatea fotografiilor în care se vorbește de această țară vedem Cetatea și Castelul din mijlocul ei. Aici mai poate fi vizitată Catedrala Sf. Vitus, Vechiul Castel Regal, Basilica Sf. Gheorghe și grădinile regale.

O altă imagine emblematică este Piața Vechiului Oraș, unde putem vedea Biserica Sf. Nicolae, Biserica Tyn, Ceasul Astronomic și statuia lui Jan Hus. Deseori sunt puse în scenă piese de teatru, se organizează târguri sau alte evenimente. O altă piață interesantă este Helveska, de unde se pot cumpăra bijuterii și piese de artă fină.

Un alt simbol al capitalei cehe este Podul Carol ce datează din secolul 14 și leagă Orașul Vechi de Mala Strana. Acesta este circulat aproape zilnic de zeci de turisti care vor să vadă Praga din alt unghi. În apropiere se află și Turnul prafului de pușcă. Acesta leagă Orașul Vechi de Orașul Nou. Pentru a ajunge în vârful lui trebuie urcate 186 de trepte.

Praga are în general o arhitectură gotică și barocă. Pentru o astfel de arhitectură puteți vizita cartierul evreiesc, aflat în apropiere de Piața Centrului Vechi. Aici poate fi văzută cea mai veche sinagogă din Europa.

Muzeul Comunismului este un alt obiectiv interesant și oarecum surprinzător pentru că în interior pare destul de viu, deși este împodobit de obiecte mai vechi de 30 de ani. Ajungând aici putem lua contact cu ce a însemnat comunismul în Cehoslovacia.