Ce servicii vă pune la dispoziție o școală de șoferi

Pentru a obtine carnetul de soferi si pentru a deveni sofer cu acte in regula orice doritor de permis trebuie sa treaca printr-un proces de pregatire si formare pus la dispozitie de diverse scoli de soferi.

Principalul scop al unei scoli de soferi este de a forma participanti la trafic competenti care sa respecte atat regulile de circulatie cat si o buna conduita la volan.

Standardele la care trebuie sa se alinieze o scoala de soferi in Romania

Exista scoli de soferi pentru diverse categorii de carnet de la cele care ii formeaza pe proaspetii conducatori pana la cele care ofera servicii soferilor profesionisti interesati in obtinerea categoriilor C, D sau E.

In functie de categoria sau subcategoria pe care viitori cursanti doresc sa o obtina, scolile de soferi ofera cursuri de pregatire care se desfasoara sub un anumit numar de ore de pregatire teoretica si practica.

In conformitate cu noul cod rutier scolile de soferi din toata Romania sunt obligate sa tina pasul cu noile schimbari si sa ofere cursantilor acces la cele mai noi materiale si reglementari puse in vigoare. Calitatea serviciilor pe care o scoala de soferi le ofera si instructorii auto pe care aceasta ii angajeaza trebuie sa se ridice la standarde europene si sa se mentina in top pentru a-si continua activitatea.

scoala soferi

Scolile sunt nevoite sa tina pasul cu tehnicile de predare implementate dupa model european si astfel apar cursuri si ore speciale care prevad instruirea viitorilor soferi in situatii speciale precum: sofatul preventiv, conducerea eco a unui automobil respectarea celorlalti participanti la trafic, etc.

De asemenea se pune foarte mare accent pe ce fel de viitori soferi se formeaza in cadrul orelor de pregatire. Instructorii auto au ca scop principal abordarea unei metode de instructaj cat mai calma bazata pe sfaturi practice si utile.

Durata de scolarizare

Pentru categoria B de permis numarul minim de pregatire este de 30 de ore pentru pregatirea practica si 24 pentru cea teoretica (pregatirea teoretica o precede pe cea practica). In trecut acest numar de ore nu era mereu respectat cursantii ajungand sa pice probele teoretice cat si practice din cauza pregatirii insuficiente. Conform noilor reglementari scolile de soferi pregatesc pachete cu ore suplimentare la preturi atractive pentru o pregatire completa a viitorilor soferi.

Astfel, serviciile si pachetele pe care anumite scoli pentru soferi le pun la dispozitia cursantilor incepatori sau deja cu experienta variaza in functie de nevoile fiecarui elev pentru a forma viitori soferi competenti care tin cont si respecta regulile codului rutier.

Pentru urmatorii pasi te poti inspira din acest articol.