Cele Mai Bune Alimente Pentru Inimă

Inima noastră este prețioasă, elementul ce face întregul organism un tot unitar, însă pe cât de importantă este ea pentru noi pe atât este de fragilă. O inimă sănătoasă presupune un efort din partea noastră, o alimentație sănătoasă ce ajută la funcționarea ei în limitele normalului. Chiar dacă nu suferiți de afecțiuni cardiace aceste alimente vă vor ajuta să mențineți acest organ vital sănătos și tânăr.

 1. Sfecla Roșie

  Această legumă este un adevărat aliment minune, nu numai pentru inimă ci și pentru menținerea unui sistem sanguin sănătos. Sfecla roșie conține acid folic sau vitamina B9 ce ajută sângele să se mențină curat și sănătos iar de aceea inima are de câștigat doar ea filtrează tot sângele din organism.

 2. Broccoli

  Broccoli este o altă legumă cu puternice proprietăți binefăcătoare. Acesta nu ajută numai inima ci întreg organismul prin conținutul mare de vitamina C. Dacă până acum nu consumați broccoli ar fi indicat ca cel puțin odată pe săptămână să îl inserați în dieta zilnică.

 3. Cerealele Integrale

  Despre cerealele integrale nu avem decât cuvinte de laudă. Printre cele mai importante beneficii pentru sănătate se numără și menținerea unei inimi sănătoase. Cerealele integrale mențin nivelul corect de colesterol în sânge, protejează imunitatea și astfel inima este ajutată să fie mereu bine. Printre acestea cei mai buni sunt fulgii de ovăz.

 4. Merele

  Merele sunt deja o necesitate, bogate în vitamine precum A, C, B1 sau B2, magneziu, potasiu și fier acestea asigură o barieră de protecție în jurul inimii noastre. În plus merele sunt delicioase și pot fi consumate oricând, luate cu noi la birou sau la plimbare în parc. Printre bolile ținute la distanță de mere se numără diabetul, osteoporoza și riscul de accidente vasculare.

 5. Ardeiul

  Efectul ardeiului asupra sănătății inimii nu este de neglijat. Are un gust delicios, este aromat și poate fi pregătit în diverse combinații dar mai ales în salatele de legume. Ardeiul ajută vasele de sânge să fie sănătoase și puternice iar inima să strălucească de sănătate.

Data viitoare când mergeți la cumpărături nu uitați să cumpărați măcar o parte din acestea, în timp inima vă va mulțumii.

                  

Lasă Un Comentariu

Adresa de email nu va fi publicată iar câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.