Chernobyl: 3 lucruri pe care nu le știi despre serialul HBO

Chernobyl este un serial remarcabil care vorbeste despre cunoscuta catastrofa nucleara. Chernobyl, catastrofa nucleara povestita intr-un serial

Mini-serialul Chernobyl ne vorbeste despre evenimentele petrecute pe data de 26 aprilie 1986 in Uniunea Sovietica, cand a avut loc o catastrofa nucleara. Explozia unui reactor nuclear care va provoca un numar considerabil de morti din cauza radiatiilor. Aceasta intamplare este povestita de-a lungul celor cinci episoade ale serialului creat de Craig Mazin. O productie HBO care s-a bucurat de un succes imens in timpul difuzarii in 2019.

Diferente in raport cu faptele reale
Chernobyl trateaza un eveniment istoric si faptele cu deosebita precizie. O veritabila munca de documentarist a fost efectuata pentru a retranscrie cat mai bine faptele. Cu toate acestea, serialul isi asuma si elemente fictive, pentru a mentine o anume tensiune si emotie de-a lungul episoadelor.

Astfel, exista cateva diferente de notat. Spre exemplu, in prima parte a serialului, un elicopter survoleaza reactorul insa radiatiile provoaca o disfunctiune a aparatului si acesta se prabuseste. In realitate, acest eveniment nu a avut loc. Au avut loc survolari insa nu si prabusiri.

In egala masura, secventa deosebit de puternica la inceput de serial care ii arata pe localnicii din Pripyat reunindu-se pe un pod, noaptea, si urmarind incendiul centralei de departe, fara sa se teama de expunerea la radiatii. Un alt eveniment care nu a avut loc in realitate.

Daniel Day-Lewis ar fi putut juca in serial
Daniel Day-Lewis este unul din cei mai mari actori de cinema. Cu toate acestea, filmografia sa nu este atat de importanta, a jucat in doar 20 de filme. Trebuie sa mentionam faptul ca, atunci cand se lanseaza intr-un rol, se dedica acestuia trup si suflet. Insa, este extrem de selectiv. Este greu s ani-l imaginam jucand intr-un serial.

Sovieticii nu au accent
Am vazut deja cateva filme americane derulandu-se in Uniunea Sovietica in care actorii vorbesc cu un accent pronuntat. In Chernobyl nu este cazul. Actorii sunt britanici in mare parte si vorbesc engleza cu propriul lor accent.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *