Cinci Dintre Cele Mai Bune Stațiuni Pentru Schiat Din Europa

Una dintre cele mai mari bucurii ale iernii este faptul că putem schia. Din păcate România nu are cele mai ieftine stațiuni în care putem face asta ori de multe ori nu mai găsim locuri la hoteluri în plin sezon. Ca atare suntem nevoiți să ne orientăm spre alte stațiuni din Europa.

Mai jos vom face o listă cu cinci dintre cele mai bune stațiuni pentru schiat din Europa. Există percepția că cele mai bune pârtii de schi se află în Austria, Elveția sau țările nordice. Din acest motiv nu vom introduce nici o pârtie din aceste țări în topul nostru pentru că ele pot fi găsite foarte ușor. Majoritatea ghidurilor turistice de sezon vi le recomandă.

Val Thorens este cea mai înaltă stațiune din Europa și se află în Franța. În ultimii ani a fost mereu printre stațiunile cu cele mai bune pârtii de schi din lume, dar aceste topuri sunt subiective. Există și lucruri obiective la care ne putem referi. Aici se află 3 Valle, cea mai mare zonă de schi din lume, cu 600 de kilometri de pârtii interconectate.

Baquira Beret este o stațiune perfectă pentru cei care se descurcă mai bine cu spaniola decât cu franceza pentru că este situată în Spania. Este împărțită în trei zone distincte care au caracteristici diferite. Ceea ce este important de reținut la această stațiune este că are pârtii pentru toate nivelurile de pregătire și pentru toate vârstele. De asemenea, aici se pot practica toate tipurile de sporturi de iarnă.

Saint Gervais este o stațiune din Franța, cea mai apropiată de cel mai înalt vârf din Alpi. Cel mai important este că după o oră de schiat puteți face baie în aer liber pentru că stațiunea beneficiază de băi termale.

Alpe d`Huez este tot o stațiune din Franța însă este situată la doar 1.860 de metri. Altitudinea este oarecum irelevantă pentru că nu ne dăm seama la ce înălțime ne aflăm. Important este că aerul nu este atât de rarefiat ca la 4000 de metri înălțime, iar pârtiile au aceeași calitate.

La Plagne este practic o afacere de familie însă una renumită pentru că are 225 de kilometri de pârtii de schi, pentru toate vârstele și toate gradele de dificultate. Stațiunea are chiar și o pârtie de bob. Foarte puține stațiuni din Europa se pot lăuda cu asta.