Cipru, insula Afroditei

Cipru este o insulă situată în Marea Mediterană. O insulă ce are particularitatea de a fi împărțită în două de o linie verde. La nord, turiștii au posibilitatea de a descoperi Republica Cipru, coasta grecească, în timp ce în partea de nord se află Republica turcă a Ciprului de Nord. Linia verde traversează Ciprul de le vest la est dar și orașul Nicosia.

Ciprul de Nord. Ce putem face în Ciprul de Nord? O întrebare la care urmează să răspundem în cele ce urmează. Nu este cea mai turistică zonă a Ciprului însă nordul insulei merită să fie vizitat, regiunea Kyrenia în special. Între mare și masivi muntoși, Kyrenia este un oraș din partea de nord a Ciprului plin de farmec. Turiștii vor aprecia cu siguranță o plimbare de-a lungul portului bucolic, admirând vapoarele. Mănăstirea Bellapais îi va încânta pe turiști cu castelul său bizantin, muzeul epavelor dar și un tur al regiunii. Plaje, poteci ideale pentru drumeții perfecte pentru explorarea florei variate, Kyrenia are de toate.

Ciprul de Sud. Coasta de sud adăpostește o mulțime de locuri interesante. Nicosia este capitala Ciprului, un oraș cu două fațete, divizat de faimoasa linie verde. Lefkosia este partea de sud a orașului în timp ce Lefkosa este partea de nord. Larnaca este un alt loc de vizitat în partea de sud a Ciprului. Aici atracțiile sunt numeroase: biserici, moschee, muzee, etc. Muzeul medieval și muzeul arheologic sunt cele mai interesante.

Ayia Napa este un vechi sat de pescari trasnformat în stațiune balneară, extrem de căutată și apreciată. Aici, turiștii pot profita din plin de plajă și soare și pot vizita grotele marine situate în parcul Cap Greco, un parc forestier recunoscut pentru diversitatea faunei și florei.

Plaja Petra tou Romiou este un spațiu obligatoriu dacă vrei să profiți de câteva momente de relaxare. Apă transparentă, stânci, printre care cea a Afroditei, vei descoperi un decor de carte poștală.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.