Cu Ce Poți Înlocui Zahărul Pentru A Mânca Mai Sănătos

Cu toții știm că zahărul nu e chiar cel sănătos produs, ba chiar vedem tot mai multe reclame și recomandări conform cărora ar trebui să alegem doar produse care conțin cât mai puțin zahăr. Dar totuși, fără zahăr viața ar fi mai amară așa că ne-am gândit să vă oferim câteva alternative sănătoase pentru zahăr, astfel încât să puteți avea o alimentație atât sănătoasă cât și dulce.

  1. Miere De Albine
    Una dintre cele mai bune alternative pentru zahăr este mierea de albine. Cu siguranță nu mai există îndoială asupra faptului că aceasta este un produs foarte sănătos dar și gustos totodată. Aceasta poate înlocui zahărul fără probleme, atât atunci când faceți prăjituri dar și în cafea sau ceaiuri. Marele beneficiu al acesteia este desigur faptul că este bogată în elemente sănătoase precum vitaminele și mineralele.
  2. Zahăr De Cocos
    Zahărul de cocos se obține din seva plantelor de cocotier și reprezintă, la fel ca mierea de albine, o alternativă foarte bună pentru zahăr. Acesta este natural și are un gust foarte bun, de caramel precum și aromă foarte intensă. Cel mai important este însă faptul că vorbim despre o alternativă foarte sănătoasă.
  3. Sirop De Agave
    Chiar dacă poate că nu este un produs la fel de ieftin precum este zahărul alb, siropul de agave este în primul rând foarte dulce dar și mai sănătos decât zahărul obișnuit. Mai mult decât atât, acesta conține vitamine precum B,C,D și E, dar și alte elemente precum fierul, calciul sau magneziul. Siropul de agave este folosit mai ales de către persoanele care suferă de diabet, deoarece acesta nu dăunează deloc.

Așadar, dacă până acum doreați să renunțați la zahărul care nu este recomandat de către medici însă nu știați cum să păstrați gustul dulce și bun, sperăm că aceste alternative să vă vină în ajutor.