Cum devenim mai deștepți

Cu toate ca unii oameni doresc doar sa para mai destepti, sunt si unele persoane care vor sa devina mai destepte. Atunci cand vine vorba despre timpul vostru, fiti foarte exigenti cu el. Nu va mai ganditi sa reinventati ceva ce exista deja.

Daca va vine vreo idee care vi se pare foarte buna, puteti cauta intai pe internet pentru a vedea daca s-a mai gandit si o alta persoana la aceasta idee.

Veti vedea ca in 99% dintre cazuri, cineva s-a gandit exact la ceea ce v-ati gandit si voi. Nu trebuie sa treceti direct de la idee la fapta, ci este mai important sa faceti un research inainte pentru a vedea daca ideea spre care va orientati este una buna.

Fiti mereu deschisi sa invatati cat mai multe. Acceptati astfel sa fiti invatati de alti oameni prin interactiune directa, acestia fiind pregatiti sa va ofere toate sfaturile si infromatiile de care aveti nevoie. Nu utiati sa invatati de la oamenii din jurul vostru, de la speaker, bunici si mentori, dar chiar si de la copii sau parinti.

Este important sa fiti o persoana curioasa, dar si sceptica in acelasi timp. Atunci cand intalniti un om de valoare, este o idee buna sa lasati egoul la o parte si sa profitati de lucrurile pe care acea persoana vi le pune la dispozitie. Chiar puteti deveni mai destepti daca veti invata de la oameni destepti.

In urma cu 20 de ani era mult mai important sa stiti cat mai multe lucruri, dar in ziua de azi, Google este doar la un click distanta, iar infromatiile sunt disponibile mereu. Atunci cand realizati ceva puteti deveni mult mai destepti, de aceea este important sa experimentati cu cat mai multe lucruri pentru a atinge un nivel de cunoastere mai mare.

Un alt sfat de care puteti tine cont este sa nu va mai risipiti fara folos. Este doar o iluzie sa credeti ca puteti deveni mult mai destepti daca veti face o multime de lucruri deodata. Ar trebui sa va opriti din cand in cand si sa va focusati doar pe un anumit domeniu, astfel incat sa duceti acel domeniu la un nivel de excelenta.

In orice situatie trebuie sa va folositi timpul cat mai bine. Monitorizati-va timp de cateva zile si scoateti din viata voastra tot ce nu va place. Nu faceti multitasking si aveti in vedere focusul zilei.

Lasă Un Comentariu

Adresa de email nu va fi publicată iar câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.