Cum eviți bolile de inimă

Bolile de inima, sunt printre cele mai cunoscute probleme de sanatate in special la persoanele care deja nu mai sunt la prima tinerete. Si pe zi ce trece, acestea isi fac aparitia tot mai mult la persoanele care sunt destul de tinere, lucru foarte trist din pacate. Asa cum iti poti imagina, acestea au un motiv pentru care apar si din pacate, este doar vina noastra.

Si daca te gandesti care este acesta, ai o problema in ceea ce consta intrebarea, deoarece nu este un singur motiv, ele fiind mult mai multe. Alimentatia si lipsa sportului fiind cele mai importante insa putin mai jos iti voi explica la ce sa fii atent in momentul in care vrei sa eviti problemele de inima si care duc la un numar mare de decese in fiecare an la nivel mondial.

Evitarea bolilor de inima

Alimentele cu fibre si nutrienti va pot salva viata in anumite momente, acestea fiind exact ceea ce inima are nevoie in momentele in care este utilizata la maxim. Sa nu intelegi gresit, nu toate alimentele care au aceste elemente sunt benefice pentru aceasta problema ci doar cele care au calorii cat mai putine, cu un procent apropiat sau chiar mai mic de 5%.

Stresul, furia si odihna sunt trei factori din viata noastra care ne pot influenta in mod direct sanatatea, iar in cazul de fata chiar inima. Incearca sa dormi cel putin 8 ore pe noapte, sa bei ceai de sunatoare in fiecare seara si sa eviti momentele pline de furie. Desi nu este usor, va trebui sa o faci daca iti doresti sa eviti o boala de inima sau chiar un atac de cord, acesta de cele mai multe ori fiind decisiv in ceea ce consta viata ta.

Ai grija si la nivelul greutatii tale si la cel al grasimii. Este foarte important ca aceste doua niveluri sa fie mentinute la un nivel cat mai acceptabil si care sa nu iti creeze nici o problema de sanatate. Cel mai periculos este nivelul grasimii, deoarece acesta poate afecta in mod direct arterele iar astfel circulatia sangelui sa fie ingreunata, urmand sa apara cateva probleme minore de sanatate dupa care un posibil atac de cord, totul fiind foarte repede realizat, ceea ce inseamna ca este foarte periculos.

Sa nu uitam de sport. Aceasta activitate dintre toate este cea mai avantajoasa deoarece pe langa inima, creierul beneficiaza si el de multe alte beneficii. Fie ca alegi sa alergi, sa faci exercitii cu greutatea corpului sau chiar niste simple exercitii, tot ce conteaza este sa faci asta in fiecare zi, sau cel putin de 5 ori pe saptamana. In felul acesta, vei putea observa niste modificari la nivelul sistemului tau imunitar, lucru care problemele la nivelul inimii nu se vor materializa.

Acest lucru, este recomandat de toti medicii si specialistii in probleme de sanatate, deoarece absolut toate cercetarile care s-au facut asupra beneficiilor unui sport au fost doar pozitive. De aceea, iti recomand si eu sa faci sport cat mai des posibil daca vrei sa eviti o boala de inima.