Cum Faci Ca Site-ul Tău Să Fie Responsive

Dacă într-un articol anterior spuneam că Google apreciază site-urile care se încarcă rapid, atunci ar trebui să știi că acesta apreciază și acele site-uri care sunt compatibile cu dispozitivele mobile, mai ales după ce tot mai mulți utilizatori navighează mai mult folosind un telefon mobil sau o tabletă.

Astfel, dacă site-ul tău nu se vede bine pe mobil și ai dori să îl faci responsive, îți vom oferi câteva sfaturi în rândurile următoare despre cum poți face asta.

Folosește O Temă Responsive

Dacă ai o temă care se vede foarte prost pe mobil, atunci e mai ușor să o schimbi decât să încerci să o modifici în așa fel încât să devină responsive. O temă nouă e o idee mai bună deoarece este mai ușor de pus în practică, necesită mai puțin timp și poate fi chiar gratis.

Instalează MobilePress

Chiar dacă Jetpack îți poate oferi o temă care să fie responsive pe dispozitivele mobile, aceasta nu arată foarte plăcut așa că noi îți recomandăm pluginul MobilePress, a cărui rol este desigur acela de a te ajuta să obții un site responsive.

Fă-ți Site-ul Mai Rapid

De asemenea, un site responsive trebuie să fie și rapid. Iar pentru a-ți face site-ul mai rapid poți urmări sfaturile noastre oferite în articolul dedicat special vitezei de încare a site-urilor.

Iar pentru a vedea dacă site-ul tău se vede bine de pe dispozitivele mobile poți încerca pe propria piele folosind telefonul sau tableta pentru a-ți accesa site-ul sau, recomandarea noastră fiind, folosind un instrument care aparține chiar celor de la Google, și anume PageSpeed Insights deoarece acesta vă oferă date exacte despre ce ar trebui să faci astfel încât site-ul tău să fie apreciat de către marele motor de căutare.