Cum Obții Permisul Auto Categoria B?

Cei care au terminat scoala de soferi se gasesc adesea intr-o situatie dificila, in care nu stiu cum sa se pregateasca pentru urmatorul pas. Examenul auto este adevaratul test pentru orice viitor sofer iar de multe ori, nivelul de dificultate perceput este invers proportional cu cel de pregatire. Cea mai eficienta metoda pentru pregatire dupa incheierea perioadei de scolarizare este rezolvarea de chestionare online drpciv.

Pentru a obtine permisul de categorie B, doritorii trebuie sa urmeze un plan clar stabilit:

1. In primul rand, pentru a sustine examenul pentru permis trebuie sa se parcurga un anumit numar de ore de pregatire teoretica si practica in cadrul unei scoli specializate.

Imediat dupa terminarea scolii de soferi se poate ridica dosarul care demonstreaza urmarea cursurilor unei institutii specializate si atestate de formare a viitorilor soferi. Acest dosar cuprinde un numar de documente de care vei avea nevoie pentru inscrierea la examenul de soferi.

2. Documente necesare pentru examen categoria B:

  • fisa de scolarizare eliberata de scoala de soferi
  • cererea de inscriere la examen
  • cazier judiciar cu mentiunea pentru examenul auto
  • chitanta care demonstreaza plata taxei de examinare
  • chitanta care reprezinta plata permisului de conducere platita la CEC sau Trezorerie
  • carte de identitate in original si copie xerox
  • permis de conducere (daca este cazul) in original si copie

3. Sustinerea probei teoretice a examenului auto

permis de conducere Proba teoretica se desfasoara in format electronic pe calculator si consta in rezolvarea unui chestionare care testeaza cunostintele de reguli de circulatie. Testul prezinta 26 de intrebari cu multiple variante de raspuns si un timp limita de 30 de minute. Pentru ca persoana examinata sa fie considerata admisa, aceasta trebuie sa raspunda corect la minim 22 de intrebari. Atentie! Dupa 5 raspunsuri gresite, testul se opreste automat si candidatul este declarat respins.

Pentru ca proba practica sa fie promovata fara dificultate, instructorii auto recomanda rezolvarea cat mai multor chestionare auto pentru soferi. Parcurgerea de teste DRPCIV are ca scop familiarizarea cursantilor cu modul in care se desfasoara proba oficiala si aprofundarea cunostintelor de legislatie intr-un mod interactiv si cat mai usor de retinut. Procentul de promovabilitate a examenului teoretic creste considerabil in randul persoanelor care apeleaza la aceasta metoda de studiu.