Cum sa alegi un HDD bun pentru tine

Un hard disk extern este foarte util deoarece ne ajuta sa stocam o multime de fisiere pe el pentru ca mai apoi sa avem acces la ele de pe alt calculator, oriunde am merge. Astfel, nu mai trebuie sa caram mereu laptopul dupa noi atunci cand mergem la o prezentare, ci mergem pur si simplu cu un HDD. Dar cum se alege un HDD bun? Ei bine despre acest lucru vorbim in randurile urmatoare.

1. Capacitate stocare
Un prim criteriu de care trebuie sa tii cont numaidecat este capacitatea de stocare. Majoritatea HDD-urilor au 500 GB, doar ca pot fi si modele mai mari de 1 TB de exemplu. Capacitatea necesara o vei stabili tu in functie de cat de des lucrezi cu fisiere foarte mari.

2. Viteza de transfer
Foarte importanta este si viteza de transfer, deoarece cu siguranta nu veti sa asteptati prea mult pentru a copia cateva fisiere de pe HDD pe un calculator, sau invers. De aceea ar trebui sa optati pentru un HDD cu o viteza de 5 GB pe secunda precum si o viteza de rotatie de 7.200, cu toate ca acesta va avea un cost ceva mai mare.

3. Porturi
Spuneam si mai sus ca viteza de transfer e importanta. Ei bine, pentru o viteza mai mare ar trebui sa cautati si un model care are port USB 3.0, deoarece acesta este mult mai rapid decat portul USB 2.0.

4. Alte caracteristici.
Poate ca pare banal, dar trebuie sa tii cont si de greutatea unui HDD. Asta deoarece acesta se doreste a fi un aparat portabil, motiv pentru care nu ar trebui sa-ti faca geanta prea grea. De asemenea, sa fii atent si la garantia care nu ar trebui sa fie mai mica de 2 ani.

Asadar, speram ca articolul nostru te va ajuta sa alegi un HDD cat mai bun pentru tine.