Cum să îmbunătățești elasticitatea și fermitatea pielii

În fiecare zi, pielea umană este expusă unor factori nocivi care o afectează in mod negativ. Conditiile de mediu, dieta neechilibrată, aerul prea uscat în cameră și utilizarea necorespunzătoare a produselor cosmetice, împiedică menținerea unui aspect sănătos. Păstrarea tinereții și a elasticitatii pielii tine nu numai de cosmetice, ci și de revizuirea dietei, respingerea obiceiurilor proaste și un somn adecvat.

Din ce cauza suferă pielea?

Pielea unei persoane este unul dintre organele cele mai importante, starea nesatisfăcătoare a acesteia indică disfunctionalitati în organism. În timpul verii, pielea este expusa la raze ultraviolete puternice si iarna la temperaturi negative în exterior. Cu pielea grasă, apare adesea acnee, cu uscăciune crescută peeling și ulcerații.

Una dintre principalele probleme care agravează starea pielii este dieta necorespunzătoare. Aceasta nu tine neapărat numai de consumul alimentelor de tip fast food și a băuturilor carbogazoase, ci include, de asemenea, diete stricte bazate pe excluderea sau restricționarea utilizării anumitor alimente, de cele mai multe ori grăsimi și carbohidrați.

O altă problemă este apa insuficientă. Pentru a menține echilibrul de apă în organism, o persoană trebuie să bea 1,5-2 litri de apă pe zi. Apa trebuie să fie curată și necarbonată. Oamenii moderni uită de multe ori despre asta, preferând ceai, cafea, băuturi și sucuri dulci.

Pielea suferă grav de obiceiurile proaste, precum fumatul, consumul de alcool, lipsa de somn. Fumatul duce la îmbătrânirea prematură, alcoolul deshidrateaza și lipsa de somn duce la o reînnoire lentă a celulelor.

Produsele cosmetice selectate incorect și produsele chimice de uz casnic afectează negativ starea pielii. Ele contribuie la creșterea uscăciunii, a sebumului și a apariției reacțiilor alergice.

Pentru a reduce impactul negativ asupra pielii, este necesar nu numai să alegeți produsele corecte de îngrijire, ci și să schimbați regimul alimentar și stilul de viață.

Îngrijirea pielii pentru a-și menține elasticitatea

Se crede că pielea feței, gâtului, mâinilor își pierde elasticitatea și fermitatea odata cu vârsta. Cu toate acestea, îmbătrânirea lor poate fi accelerată de aceeași factori adversi care afectează toate sistemele corpului, o situație nefavorabilă de mediu, o dietă, o selecție greșită a produselor cosmetice și a produselor chimice de uz casnic.

Îngrijirea adecvată a pielii este necesară nu numai la maturitate, dar și pe tot parcursul vieții. Nu numai cosmeticele, ci și activitatea fizică, o cantitate suficientă de somn și o dietă cu o cantitatea necesară de vitamine și minerale va ajuta pielea să rămână sănătoasă, suplă și elastica.

Pentru o îngrijire eficientă a pielii aveți nevoie de următoarele:

  • Gimnastică. Există exerciții speciale pentru a vă ajuta să scăpați de ridurile faciale. Un exercițiu de dimineață vă permite să păstrați tonusul întregului corp, inclusiv pielea;
  • Duș rece și fierbinte. Alternarea temperaturii scăzute și ridicate a apei are un efect pozitiv asupra stării vaselor și îmbunătățește circulația sângelui. Cu cât funcționează mai bine vasele, cu atât este mai mare elasticitatea pielii;
  • Comprese folosind uleiuri vegetale. Uleiul vegetal este utilizat pe scară largă în fabricarea produselor cosmetice, datorită conținutului ridicat de nutrienți: vitamine, minerale și acizi grași. De exemplu, uleiul de migdale ajută la încetinirea procesului de îmbătrânire și protejează împotriva efectelor dăunătoare ale luminii solare, în timp ce uleiul de piersici reduce inflamația, întinerește și hidratează;
  • Tratamente de frumusețe în saloane. Astăzi, îngrijirea pielii, în special la adulți, poate să includă și proceduri profesionale cum ar fi lifting, peeling (curățarea), mezoterapia (injecții de substanțe care îmbunătățesc starea pielii feței).

Din păcate, toate sistemele corpului sunt supuse îmbătrânirii. Dar îngrijirea și principiile adecvate ale unui stil de viață sănătos ajută la menținerea unei funcționări adecvate mai mult timp. Acest lucru se aplică la nivelul feței și gâtului, părțile corpului care sunt cele mai afectate.

Produse alimentare și vitamine pentru piele

Deoarece starea bună a pielii, în primul rând, depinde de alimentele consumate de o persoană, ar trebui să includeți în dieta alimentele care conțin vitaminele și mineralele necesare.

Ce ajută la menținerea unui aspect sănătos și fresh:

  • Produsele lactate. Ele au un efect pozitiv asupra funcționării sistemului digestiv;
  • Pestele si fructele de mare. Acestea conțin acizi grași și alte substanțe benefice care îmbunătățesc circulația sângelui și tenul;
  • Carne. Multe substanțe benefice, inclusiv vitaminele B, sunt conținute in carnea de vită și păsările de curte. Acestea ajută la prevenirea formării ridurilor și uscarii pielii;
  • Legume si fructe. Pentru toate sistemele corpului, inclusiv pentru piele, este util să includeți în dieta zilnică cel puțin 5 porții de legume și fructe. Cele mai utile sunt morcovii și broccoli. Morcovii sunt bogați în vitaminele B, C, E, precum și calciu, iod, magneziu și mangan, iar broccoli este bogat în vitamina D. De asemenea, puteți face măști de fructe, cum ar fi kiwi, banane sau portocale.

Alimentele care nu conțin nutrienți nu sunt benefice organismului. Prin urmare, cei care doresc să păstreze un ten sănătos, precum și elasticitatea pielii, ar trebui să elimine dulciurile, carnea afumată, alimentele picante și sărate din dietă. Aceste produse contribuie la deshidratarea corpului și, prin urmare, dăunează tuturor sistemelor sale.

O persoană nu poate schimba întotdeauna condițiile de ședere, de exemplu, să părăsească regiunea nefavorabilă din punct de vedere ecologic. Dar este destul de posibil să mănânce în mod corespunzător și să se efectueze proceduri cosmetice sau gimnastică facială, astfel încât pielea să se pastreze tanara și sănătoasa la orice varsta.

Lasă Un Comentariu

Adresa de email nu va fi publicată iar câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.