Cum Să Îți Prepari Singur Un Smoothie

Investim foarte mult în noi și în sănătatea noastră. Avem grijă ce mâncăm sau dacă ne hidratăm suficient. Mâncarea sănătoasă a început să câștige termen în fața junk food-ului, oamenii sunt din ce în ce mai interesați de o dietă echilibrată.

Dacă ai renunțat la zahăr dar vrei totuși o băutură dulce sper că ești conștient că sucurile la cutie conțin o cantitate imensă de zahăr. Smoothie-urile sunt alternativa sănătoasă și gustoasă. Iată câteva rețete de smoothi-uri de încercat la tine acasă:

Smoothie Cu Banană Și Căpșuni

Rețeta de smoothie cu banană și căpșuni este una foarte simplă, potrivită pentru momentele în care vă grăbiți. În primul rând trebuie să vă gândiți la baza de la care vreți să plece smoothie-ul. Puteți alege apa, ceaiul verde sau laptele, important este să alegeți ceea ce vă place cel mai mult dintre acestea. Apoi puteți adăuga fructele făcute piure iar la final puteți completa smoothie-ul cu câteva semințe de floarea-soarelui, dovleac, in, chia sau cânepă.

Smoothie Cu Ananas Și Ghimbir

Această rețetă este una ideală pentru perioadele în care vă simțiți fără vlagă deoarece are efect energizant. Modul de preparare este același precum cel de mai sus doar că efectele sunt puțin superioare. Grijă mare la cantitatea de ghimbir folosită, nu trebuie să exagerați cu acesta, de preferat este să folosiți mai mult ananas.

Smoothie Verde Cu Varză, Castraveți Și Mere Verzi

Acest smoothie este un excelent antioxidant dar și o sursă imensă de vitamine și minerale. Știm cu toții despre cât de indicată este varza în diete iar în combinație cu aceste ingrediente gustul va fi unul fin și reconfortant. Indicat este să alegeți ca bază pentru acest smoothie, apa plată. Laptele sau ceaiul verde nu sunt o ideea foarte inspirată.

Smoothie Cu Papaya Și Mango

Acest fel de smoothie, l-am putea numi și rețetă de smoothie tropical. Are un conținut ridicat de vitamine iar gustul este unul dulce ce ne duce cu gândul la o vacanță la Ecuador. Pentru acesta vă puteți lăsa imaginația la joacă, amestecând cu aceste două ingrediente de bază tot ceea ce credeți că v-ar plăcea. Fiți creativi chiar și în bucătărie.