Cum Să Ne Îngrijim Corpul Primăvara

Mult așteptata primăvară vine pe lângă căldură și natură înverzită și cu o mulțime de probleme de ordin estetic. Pielea are nevoie de îngrijire suplimentară pentru a rezista schimbărilor dese de temperatură, organismul de o alimentație corespunzătoare pentru face față asteniei iar mișcarea trebuie inclusă în rutina zilnică. Iată câteva metode eficiente de a ne menține corpul sănătos și strălucind de sănătate.

1. Hidratare Și Exfoliere

O piele frumoasă este o piele hidratată iar în această perioadă a anului aceasta are nevoie de un plus de lichide de tot felul. Înainte de a-ți începe activitățile zilnice rezervă-ți timp pentru un pahar de apă. Iar dacă nu există niciun inconvenient alege în locul acestuia un pahar de apă caldă cu lămâie, te va hidrata și îți va accelera metabolismul.

Pe parcursul zilei nu uita de importanța sucurilor naturale de fructe sau a ceaiului. Însă cu toate acestea apa este elementul ce ne va hidrata mai mult decât orice altceva. Este foarte important să încerci a bea zilnic cei doi litri de apă recomandați.

De asemenea exfolierea pielii stă la baza strălucirii acesteia. În această perioadă datorită fluctuațiilor de temperatură pielea este mult mai expusă iar exfolierea trebuie făcută mult mai des, de cel puțin două ori pe săptămână.

2. Mișcare Și Tonifiere

Pentru ca organismul să se mențină tonifiat totul începe de la un program zilnic în care ai inclus mișcare. Este foarte important ca cel puțin o jumătate de oră zilnic să o dedici unor exerciții fizice care te tonifică. Organismul se va simți revitalizat și va fi ferit de răcelile de sezon.

Fie că alegi să mergi la sală sau în parc, fie că alegi să faci exerciții în propria locuință toate acestea te vor ajuta primăvara. Astenia este ținută la distanță iar oboseala nu te va deranja în acest anotimp pretențios.

Dacă nu ești un împătimit al sportului sau al exercițiilor fizice începe cu o serie mult mai ușoară care nu necesită prea mult efort fizic, iar apoi adaugă și exerciții mai complexe până ajungi la rezultatul dorit.

Important este să vrei să îți îmbunătățești stilul de viață și să încerci a evita pe cât posibil neplăcerile cauzate de către vremea capricioasă.

Lasă Un Comentariu

Adresa de email nu va fi publicată iar câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.