De ce ar trebui să consumi mai multă varză? 6 motive

Varză albă, varză roșie, broccoli, conopidă, varză de Bruxelles… aceste legume de sezon foarte acceptabile ca preț te ajută să mănânci foarte sănătos, fără să te ruinezi însă. Frunzele lor sunt pline de nutrienți protectori, excelenți pentru sănătate.

De ce ar trebui să consumi însă toate varietățile de varză? Iată 6 motive care ar trebui să te convingă.

Varza te poate proteja de anumite boli precum cancerul. Toate varietățile de varză sunt foarte bogate în vitamina C, un antioxidant protector. Conțin vitamina C în cantități aproape duble față de portocală de exemplu. Dar legumele din familia cruciferelor conțin și glucosinat, o substanță de mare ajutor pentru a elimina din organism substanțele cancerigene precum benzenul.

Varza este foarte bună pentru a stimula sistemul imunitar. Datorită faptului că este foarte bogată în vitamina C, varza este cea mai bună pentru a stimula sistemul imunitar. Dar conține și o cantitate deloc de neglijat de zinc sau de beta-caroten, compuși care stimulează și ei sistemul imunitar.

Varza este o sursă foarte bună de calciu. Varza face parte din categoria legumelor foarte bogate în calciu. Este ideală deci pentru persoanele care își doresc să își consolideze scheletul și să evite osteoporoza, mai ales pentru cele care sunt intolerante la lactoză.

Varza este cel mai bun aliment pentru dispoziție. Frunzele sale sunt cele mai bogate în vitamine din grupa B, care sunt cele mai bune pentru sistemul nervos și pentru creier. Dar și carotenoizii pe care îi conține sunt cei mai buni pentru a alunga depresia și pentru buna dispozție deci.

Varza, un aliat de preț pentru ten. Compușii specifici ai acestei legume au cele mai bune proprietăți detox pentru ficat, un lucru ce se reflectă și asupra tenului. Vitamina C vine și ea cu efectul său antiage, stimulând producția de colagen și încetinind procesul de îmbătrânire cutanată.

Varza, cea mai bună pentru siluetă. Varza este foarte slabă în calorii dar foarte bogată în fibre insolubile care pot umple stomacul și vin cu o senzație de sațietate durabilă.

Un comentariu la „De ce ar trebui să consumi mai multă varză? 6 motive

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.