De Ce Nu Folosesc Serviciile Google Pentru WebMasteri

Astăzi vreau să vă spun când este bine să-ți înscrii site-ul în serviciile gratuite pentru webmasteri oferite de Google, dar și când acestea îți poate fi un adevărat inamic. Serviciile de care vă vorbesc sunt și pe care nu le mai folosesc de ceva vreme sunt:

  • Analytics – Folosind Analytics îți poți monitoriza traficul de pe site. Dacă nu știi mai multe despre acest produs, te invit să citești acest articol.
  • WebMaster Tools – Îți oferă o mulțime de unelte pentru a crește cât mai ușor în motoarele de căutare. Pentru a vedea care sunt aceste unelte citește acest articol.

După cum probabil ați citit sau știți deja, serviciile Google sunt benefice, însă haideți să vă zic și de ce personal nu le mai folosesc și nu le recomand în următoarea situație.

Atunci când ai două sau mai multe site-uri, dorești ca la un moment dat acestea să se ajute între ele, iar faptul că i-ai spus lui Google că tu ești proprietarul celor două sau mai multe site-uri, valoarea acelui “ajutor” nu mai este așa de mare precum ar fi dacă Google n-ar știi aceste detalii.

Eu dețin mai multe site-uri și am renunțat de multă vreme în a mai folosii serviciile astea “minunate” oferite de Google gratuit. Pentru că practic îi spun lui Google că toate site-urile sunt ale mele, iar dacă doresc să promovez un site nou prin intermediul celor înscrise, Google o să vadă că acea promovare nu este tocmai naturală și se ajunge cumva la o penalizare. Și dacă ai norocul să-ți penalizeze toate site-urile, te-ai cam ars.

Poate că sunt eu mai sceptic, dar prefer să fiu așa decât să mă trezesc cu toate site-urile penalizate. Nu spun că aceste unelte sunt proaste, ci că trebuiesc folosite un pic cu cap.