De Ce Să Mergi La Timișoara?

Timisoara este orasul ales ca fiind Capitala Culturala Europeana a anului 2021. Acest oras a fost deseori cu un pas inainte altor urbe din tara, avand mereu imaginea unui oras special. Orasul are o atmosfera iesita din tipare, acesta fiind motivul pentru care ar trebui, macar o data sa-i faceti o vizita.

 In anul 1716, orasul a fost eliberat de dominatia otomana, conducerea austriaca dorind sa construiasca un oras nou pe ruinile vechii cetati. Desi este de 7 ori mai mic decat Bucurestiul, Timisoara are ce arata, avand numeroase cladiri monument istoric.

Timisoara are si numeroase piete pe care le puteti vizita. Principala piata este Piata Victoriei, aceasta fiind numita asa dupa evenimentele din 89. Piata Libertatii, este in schimb cea mai veche piata din acest oras. Piata Unirii insa, este considerata a fi cea mai frumaosa piata din sud-estul Europei, aceasta avand un aer baroc.

Raul Bega face si el parte din istoria orasului. Acest rau i-a dat orasului energie pentru a-si lumina strazile. In ziua de azi, raul Bega este partial navigabil, oferind liniste celui agitat si umbra celui incalzit. Avand numeroase parcuri, Timisoara este considerat un oras al parcurilor.

 Puteti traversa tot orasul mergand din parc in parc. Aici se organizeaza diverse festivaluri, cel mai important fiind Festivalul de Opera si Opereta. Prin tot orasul veti gasi numeroase statui, dar si monumente care sa va atraga atentia. Acestea spun povestea orasului.

Aici se afla si cea mai veche fabrica de bere din tara. De asemenea, aici s-au iluminat pentru prima data strazile cu lumina produse de electricitate. In anul 89, Timisoara avea sa devina primul oras liber din Romania. Pomul Libertatii este un simbol al acestui eveniment, fiind primit cadou de la pompierii din Marsilia in primele zile dupa 90.

 

Lasă Un Comentariu

Adresa de email nu va fi publicată iar câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.