De ce sa ti cont la achizitionarea unui apartament

Esti tanar, ai deja experienta in campul muncii, poate chiar ti-ai intemeiat si o familie. Este timpul acum sa te gandesti ce vei face pe viitor, unde iti doresti sa locuiesti si cum vrei sa arate in continuare viata.

Acum probabil este momentul in care o casa este urmatorul plan. Daca doresti sa iti faci un credit pe urmatorii 20 sau 30 de ani, trebuie sa faci o alegere foarte inteleapta. Daca o casa ti se pare prea scumpa in momentul de fata, atunci cu siguranta te vei uita spre varianta achizitionarii unui apartament. 

Daca ai ajuns pana aici, si esti decis sa cumperi un apartament, iti dau cateva sfaturi pentru a alege locul potrivit.

1. Evita locurile aglomerate sau locurile care nu iti inspira curatenie. Daca despre locurile aglomerate stim de ce e bine sa le evitam, la fel ar trebui sa alegem o zona curata, in caz contrar, s-ar putea sa avem un miros neplacut in preajma blocului, iar in fata scarii sa nu avem pisici si porumbei, si mai degraba sobolani.

2. Evitati blocurile turn. Iar pe aceasta cale, evitati si blocurile vechi. Daca veti sta intr-un bloc turn cu siguranta veti avea probleme cu lifturile, care sunt vechi, iar daca nimeriti la etajul 10 va fi o adevarata placere sa urcati zilnic pana acolo.

3. Evitati, de asemenea, blocurile vechi pentru ca acestea vor fi foarte sensibile in momentul in care vor avea de-a face cu un cutremur. Atunci cand vorbim despre cutremure nu trebuie sa ne gandim daca se va intampla, ci mai degraba cand se va intampla.

4. Cautati zone cu oameni tineri. Poate pare greu de crezut, dar exista si tineri carora le place linistea si vin obositi de la munca, s-ar putea sa gasesti un apartament intr-o astfel de zona si sa dezvolti niste relatii placute cu vecinii. E mai placut sa stii ca ai sub tine un cuplu tanar decat o pereche de batrani care bat in tavan daca iti pica din greseala lingura de pe masa.

5. Nu in ultimul rand, experimentati. Inainte de a achizitiona propriu-zis un apartament, recomandat ar fi sa stati cu chirie in mai multe locuri pentru a experimenta zona si viata din fiecare cartier, asa va fi mult mai simplu sa faceti alegerea potrivita.