De ce să vizitezi Islanda în această iarnă

Islanda este o destinație din ce în ce mai populară în rândul turiștilor. Ai auzit și tu cu siguranță câte ceva despre minunile estivale ale acestei țări misterioase. Iată de ce ar trebui să vizitezi Islanda în această iarnă.

Mai puțini turiști. Islanda primește an de an un număr mare de turiști iar numărul lor este în continuă creștere. Numărul turiștilor este atât de mare încât autoritățile se gândesc serios să limiteze numărul acestora impunând o taxă. Din cei peste un milion de turiști care au vizitat Islanda în 2016, doar 30% au făcut-o iarna. Vizitând Islanda iarna vei fi mai puțin deranjat de aglomerație oriunde mergi, inclusiv la Blue Lagoon.

Prețuri mai accesibile. Dacă alegi să călătorești în afara sezonului poți profita la maxim de prețurile mai scăzute: zbor, cazare, parcare, toate sunt mai ieftine pe timp de iarnă.

Nu este chiar atât de frig pe cât îți imaginezi. Citind titlul acestui articol cu siguranță te-ai gândit că în Islanda, pe timp de iarnă este extrem de frig. Însă nu este chiar așa. În general, luna ianuarie este cea mai rece din an, cu o temperatura medie de 2 grade Celsius ziua la Reykjavik și -3 grade pe timp de noapte. Însă, atât vara cât și iarna climatul islandez este imprevizibil. Într-o săptămână poți avea parte atât de ploaie rece cât și de soare arzător.

Blue Lagoon, una din cele 25 de minuni ale lumii se află în partea de sud-vest a Islandei, la aproximativ 20 de minute distanță de aeroportul Keflavik.

Aurorele boreale. Iarna, în Islanda există doar patru ore de lumină pe zi. Iar pe întuneric șansele de a admira faimoasele aurore boreale sporesc. Un spectacol absolut incredibil. Islanda reprezintă locul ideal pentru a admira această magie a mamei natură. Cerul trebuie să fie senin, fără Lună pentru a le putea admira cât mai bine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.