De ce un site are nevoie de o secțiune de blog

Blogul unui site este locul in care utilizatorul primeste noutati si informatii utile din nisa in care site-ul activeaza. In sensul acesta, este foarte important ca pe site sa existe o zona cu informatii si cele mai noi inovatii din domeniu. Tot pe blog pot fi prezentate evenimentele la care firma participa, concursurile castigate competitiile organizate si eventualele promotii oferite.

Pentru realizarea blogului ar trebui sa se urmeze un program de publicare periodica a continutului, iar continutul trebuie sa fie de cea mai buna calitate. Este recomandat ca site-urile sa aiba o sectiune de blog cu materiale foarte bune, altfel imaginea firmei poate sa aiba de suferit.

Blogul ajuta foarte mult la SEO
Pe blogul unui site poate fi publicat continutul evergreen iar continutul vechi poate fi transformat in continut evergreen prin mici modificari care se pot aduce foarte usor de catre un content writer cu experienta in acest domeniu.

Recomandarea este ca articolele publicate sa fie cat mai relevante nisei si sa beneficieze de cateva ajustari pentru a fi optimizate corespunzator si scanate foarte bine de catre boti.

Google a devenit de ceva vreme semantic iar botii inteleg in mare masura atunci cand continutul este relavant nisei. Cu cat site-ul ofera un continut mai bun utilizatorilor si site-ul se va dezvolta si va creste ceea ce inseamna ca intreaga campanie de SEO platita si-a atins scopul pe deplin.

Continutul de calitate ajuta la interactiunile din mediul online
Continutul de calitate de pe blog poate genera share-uri si chiar linkuri. Atunci cand oferi continut de cea mai buna calitate, ceilalti din mediul online se pot gandi sa distribuie continutul oferit de tine sau chiar sa includa trimiteri in propriile articole catre site-ul tau, castigand astfel un link de calitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.