Dependența de alcool se va putea trata mai ușor

Alcoolul, pentru foarte multi dintre oameni reprezinta o adevarata problema, milioane de oameni din lumea intreaga se confrunta cu probleme grave datorita acestui viciu. Inca de la aparitia acestuia pe pamant, au aparut si primii alcoolici, care odata ce se apucau, nu mai puteau sa renunte niciodata. Consumul de alcool este foarte mare la nivel international, iar o statistica a aratat faptul ca aproximativ 5% din populatia lumii este sub influenta alcoolului, indiferent de ora la care ne raportam.  

Foarte multe probleme de sanatate se datoreaza consumului excesiv de alcool, acesta ducand la instalarea unor afectiuni psihice extrem de grave, care de multe ori nu se mai pot trata niciodata. Tot datorita acestuia se inregistreaza multe cazuri de violenta, de abuzuri, sau situatii mult mai grave. 

Un grup de cercetatori americani lucreaza la acest lucru, ei sunt convinsi ca in viitor, daca vor primii destul sprijin, o sa rezolve aceasta problema, care pentru multi oameni reprezinta un impediment direct in calea dezvoltarii personale si care pana la urma ii va ruina.  In America peste 87% din populatia a consumat alcool macar odata in viata, conform cercetarilor, iar peste 16 milioane  sunt dependenti de alcool.  

De vina ar fi niste neuroni aflati la nivelul amigdalei, mai exact 5% din totalul de neuroni. Acestia sunt raspunzatorii directi pentru dependenta, iar atunci cand o persoana consuma destul alcool, sunt activati, iar daca o persoana consuma din ce in ce mai des, se creaza o retea puternica, un fel de legatura ce duce pana la urma la dependenta. 

Pentru a solutiona acest lucru, cercetatorii mai au de studiat insa pana vor gasi cea mai buna modalitate de a opri acest fenomen, raspunzator de dependenta, care pana acum putea fi redus doar, prin administrarea frecventa de diferite pastile. De asemenea acestia spera ca odata cu rezolvarea acestei probleme vor putea solutiona si alte dependente, cum ar fi cea de droguri spre exemplu. Pana atunci, medicii ne indeamna sa consumam in mod responsabil alcool si sa avem grija de sanatatea noastra.