Descopera Ischia, cea mai frumoasa insula din Europa

In 2016, insula Ischia a fost aleasa cea mai frumoasa insula din Europa de Travel Leissure. Iata ce poti face in cea mai frumoasa insula din Europa.

In largul golfului Napoli, pleaca in descoperirea insulei Ischia. Inainte de toate, trebuie sa stii ca Ischia se pronunta Iskia. Un nume pe care poate nu il cunosti inca insa care risca sa nu iti mai iasa din minte. Asta deoarece insula italiana a ”indraznit” sa depaseasca insula Santorini in clasamentul Travel Leissure al celor mai frumoase insule europene.

Unde este situata insula Ischia? Insula Ischia este situata in partea de nord al golfului Napoli. Este accesibila prin intermediul vaporului din orasul antic, la fel ca vecina sa Procida, mai aproape de continent. Mai multe legaturi sunt efectuate zi de zi iar cei mai grabiti dintre voi pot lua un hidroglisor.

Ce poti vizita? Pentru pasionatii de drumeti, chiar si cei mai putin experimentati, vulcanul stins al muntelui Epomeo constituie o plimbare placuta de aproximativ o ora din satul Fontana. Castelul aragonez care pare sa supravegheze efervescenta turistica nu trebuie sa lipseasca de pe lista de vizite. Pentru calatorii in cautare de autenticitate, Ischia Porto reprezinta destinatia ideala, partea preferata a pescarilor de pe insula.

Ce activitate nu trebuie sa ratezi? Datorita trecutului sau vulcanic, Ischia numara numeroase surse de apa calda si bazine, in care organismele obosite se pot odihni in voie. Asemenea regiunilor din Islanda unde turistii au posibiliatatea de a se balaci intr-o piscina naturala incalzita, turistii pot profita de o astfel de acivitate in aer liber insa intr-un peisaj mediteranean.

Primavara este cea mai buna perioada de vizitare a insulei Ischia. In lunile iulie-august insula este plina de turisti. Insula Ischia se distinge datorita Il Fungo, o stanca insolita in forma de ciuperca, in apropiere de Lacco Ameno.