Elevii Învață Despre Riscurile Internetului

Un liceu din Romania implementeaza un sitem nou care se refera la securitatea in domeniul online, astfel incat elevii sa fie invatati cum sa se protejeze de pericolele cu care vine internetul. Acest proiect este finantat de comisia Europeana cu suma de 159.340 de euro.

Multe scoli au aplicat deja la acest program, majoritatea provenind din Spania, Italia si Turcia. Scopul proiectului este unul clar si destul de simplu si anume protejarea elevilor de pericolele ce vin odata cu utilizarea internetului.

Ideea principala este ca, desi tehnologia este una destul de avansata, ea prezinta si numeroase pericole, pe care copiii nu le pot sesiza atunci cand stau pe net. Acest sistem le ofera elevilor ocazia sa intre in contact cu elevii de aceeasi varsta, sau de o varsta apropiata.

Un alt atu al acestui program este ca se va aprofunda folosirea limbii engleze. Elevii vor putea folosi limba engleza, atat in situatiile formale de la scoala, cat si in situatiile informale din afara orelor, care fac parte din viata cotidiana.

Un beneficiu in plus al acestui program il consta faptul ca elevii vor avea ocazia sa inevete despre cultura si traditiile tarilor implicate, atat prin organizarea unori seri culturale, cat si prin completarea unor chestionare.

Lucrul inovativ cand vine vorba despre acest proiect este faptul ca abordeaza relatia directa dintre scoala, elev si parinte, iar aceasta relatie va fi punctul de pornire pentru abilitatile necesare cetateanului european.

Proiectul va incuraja si dezvoltarea cerativitatii, dar si a diverselor abilitati de care elevii au nevoie in viata de zi cu zi. Dite-ul acestui proiect este accesibil tuturor, atat parintilor cat si elevilor, prezenatnd numeroase informatii despre proiect dar si anumite date despre participanti.

Exersarea tolerantei si cresterea intelegerii diversitatii culturale sunt doua puncte principale de reper ale acestui proiect si a directiei sale.