Erupția dentară la bebeluși – cum treci cu bine prin această perioadă

Pe langa ”problemele” obisnuite din primul an de viata al bebelusului cum ar fi trezitul de cinci ori pe noapte, schimbatul si asa mai departe exista si durerile specifice aparitiei primilor dintisori. Parintii care au pentru prima oara un copil sunt, de obicei, destul de ingrijorati in perioada eruptiei dentare din cauza simptomelor pe care bebelusul le resimte, cum ar fi starea de irascibilitate, febra usoara, dureri si disconfort. Este adevarat ca asta e o perioada mai dificila, insa daca ai cunostintele necesare cu siguranta vei reusi sa treci cu bine prin ea.

Cand apar primii dintisori?

Primul dinte apare in majoritatea cazurilor undeva la varsta de 4-6 luni. Timpul poate varia in functie de cele doua cazuri posibile: eruptie dentara intarziata sau eruptie dentara precoce. 

Eruptia dentara intarziata inseamna ca dentitia are loc dupa primul an de viata si este, cel mai probabil, un aspect mostenit de la parinti. Cat timp aparitia primului dinte are loc mai devreme de 18 luni nu trebuie sa iei nici o masura. Daca sunt depasite cele 18 luni iar bebelusul nu are inca nici un dintisor, atunci este cazul sa consulti un medic stomatolog.

In cazul eruptiei precoce primul dintisor apare in prima sau a doua luna si nu este un motiv de ingrijorare. Pur si simplu organismul lui a decis ca acela este momentul potrivit sa se intample. Eruptia precoce nu afecteaza cu nimic sanatatea dentara pe viitor.

Cum treci cu bine de aparitia primilor dinti?

Bebelusii au fost deja dotati cu un instinct care ii ajuta sa-si calmeze durerile de acest gen prin gestul de a-si duce manuta la gura, masand gingiile. Din pacate, in majoritatea cazurilor aceasta metoda nu este indeajuns de eficienta si din aceasta cauza se recomanda si folosirea unui inel gingival care va imbunatatii considerabil situatia.

Maimutica pentru dentitie este foarte eficienta datorita formei sale dar si a combinatiei de materiale si texturi din care este realizata. Un matchstick monkey, denumirea din Engleza a acestui produs, este fabricat dintr-un silicon non-toxic si are un design alcatuit din brate lungi, flexibile si curbate. De asemenea, acesta are doua parti: una mai dura si alta mai moale, astfel alterneaza perfect intre masarea gingiilor, calmarea durerilor dar si curatarea dintilor proaspat aparuti.

Foloseste un inel gingival de calitate si cu siguranta iti vei face viata mai usoara atat tie cat si bebelusului tau in perioada eruptiei dentare, fie ea precoce, normala sau intarziata.

Lasă Un Comentariu

Adresa de email nu va fi publicată iar câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.