Facebook Și Funcția De Redare Video În Offline

Este un fapt cunoscut ca India are probleme cu internetul. In aceasta tara nu exista o conexiune care sa asigure utilizatorului posibilitatea de a folosi mereu internetul pentru a realiza diferite lucruri online.

Se pare ca aceste lucruri se vor schimba, mai ales datorita faptului ca Facebook isi propune sa aduca numeroase imbunatatiri serviciului sau de vizionare a videoclipurilor, oferind utilizatorilor posiblitatea de a viziona aceste videoclipuri, de pe platfroma sa chiar si in offline.

Aceasta functie a fost introdusa de YouTube in India pentru prima data. Multi locuitori ai Indiei se plangeau si inca se mai plang de o conexiune foarte proasta la internet. Din acest motiv YouTube a decis sa ofere utilizatorilor functia de a viziona clipuri de pe platforma fara a avea mereu acces la internet.

Ei au realizat acest lucru, oferind utilizatorilor posibilitatea de a downloada clipurile in momentul in care au internet, astfel incat sa fie posibil ca acestia sa vizioneze aceste clipuri chiar si atunci cand nu sunt conectati la Internet.

Aceasta functie a fost preluata si de Facebook. In momentul de fata, numerosi utilizatori participa la testarea acestui nou mod de a „sta pe net” chiar si atunci cand conexiunea nu este posibila. Folosindu-se de o conexiune WiFi, ultimele stiri vor fi downlaodate automat atunci cand conexiunea la internet este posibila.

Un alt lucru pe care Facebook l-a luat in calcul atunci cand a lansat aceasta noua platforma, a fost faptul ca, pentru a opri pirateria si anume downlaodarea de clipuri de la alte persoane, fara acordul acestora, sa permita utilizatorilor sa isi protejeze clipurile, astfel incat sa nu permita altor utilizatori sa acceseze manual aceste clipuri.

Desi aceasta optiune este prezenta in India, ea nu este folosita nicaieri in alta parte a lumii, aceasta fiind rezervata in momentul de fata, doar pentru indieni.