Fonturi Cu Diacritice Pentru Blogul Tău

Foarte multe persoane au un blog și, chiar dacă scriu în română pe el, nu folosesc diacriticele cu toate că acestea reprezintă o caracteristică a limbii române. Unele persoane aleg să nu scrie cu diacritice pentru că nu le au pe tastatură și nu doresc să se complice, iar altele nu o fac din cauză că arată aiurea pe blog.

Pentru cele din urmă am ales să vă recomandăm câteva fonturi cu diacritice pe care să le folosiți pe blog fără ca acestea să aibă un aspect urât, ci chiar să fie cât mai ușor și mai plăcut de citit.

  1. Open Sans – Open Sans este cu siguranță unul dintre cele mai cunoscute fonturi în rândul bloggerilor, iar unul din lucrurile care îl recomandă este acela că acceptă diacriticele românești, un motiv numai bun pentru a-l folosi și pe blogul tău, mai ales că este și un font gratuit ce poate fi instalat foarte ușor cu Google Fonts.
  2. Source Sans Pro – Source Sans Pro este unul din fonturile mele preferate, iar asta nu numai pentru că acceptă diacriticele românești ci și pentru faptul că are un aspect foarte plăcut și arată foarte bine pe bloguri.
  3. Caudex – Caudex este un font care are cu siguranță un aspect diferit, însă dacă acesta se potrivește cu gusturile voastre și cu tema blogului, atunci ar trebui să îl încercați, deoarece Caudex este un font cu diacritice.
  4. Ubuntu – Ubuntu este ultimul font de pe lista noastră precum și unul dintre cele mai folosite fonturi cu diacritice de către bloggeri. Aspectul este desigur unul foarte simpatic.

Așadar, dacă ai un blog pe care scrii cu diacritice și până acum nu găseai un font potrivit, atunci poți folosi unul din fonturile de mai sus, iar instalarea lor se poate face foarte ușor cu ajutorul Google Fonts.