Google+ se va închide

Google a anuntat inca din luna octombrie a anului trecut ca va inchide reteaua sociala Google+ pentru utilizatori, datorita unor scurgeri de infromatii care au avut loc. Se pare ca motivele principale pentru care Google s-a decis sa inchida reteaua sociala sunt lipsa de utilizare a consumatorilor, dar si securitatea generala a retelei sociale.

Datorita unor brese de securitate, peste 500 de mii de conturi au pierdut date cu carcter personal, date precum adresa de e-mail, data nasterii, ocupatia sau poza de profil. Google nu a precizat inca cu exactitate numarul de utilizatori care au fost afectati de aceasta bresa de securitate.

Aceasta vulnerabilitate a fost activa inca din anul 2015, insa doar in martie 2018 Google a reusit sa o descopere si sa o rezolve. Ei insa nu au dezvaluit public momentul cand au rezolvat aceasta problema. Google a mai sustinut si ca motivul inchiderii retelei sociale este ca vizitatorii nu petrec decat in jur de 5 secunde pe platforma lor de socializare.

Raportul lor a aratat ca vizitatorii care exploreaza reteaua sociala, o parasesc atunci cand constientizeaza pe ce pagina se afla. De asemenea, de-a lungul timpului, Google+ a avut o interactiune limitata a utilizatorii, developerii de aplicatii nedezvoltand nici o aplicatie pentru aceasta platforma sociala.

Google a anuntat ca va inchide reteaua incepand cu octombrie 2019, dar din ce se pare, ei s-au razgandit si o vor inchide mai devreme, in aprilie 2019. Inchiderea unui serviciu Google poate fi socant pentru multi, insa exista si cealalta perspectiva si anume ca utilizatorii pot profita de inchiderea acestei retele.

Ei nu vor mai trebui sa publice continut pe reteaua de socializare, acestia concentrandu-se mai mult pe celelalte retele. Un alt lucru care se poate invata din inchiderea Google+ este faptul ca tot ceea ce se afla pe retelele de socializare poate disparea oricand. Nu exista nici o garantie ca tot ce postati pe aceste retele de socializare va ramane accesibil pentru totdeauna.

Acesta este un motiv important de a avea mereu la dispozitie un site personal, mai ales in cazul in care detineti o afacere. Scrierea de continut direct pe website va garanteaza faptul ca atata timp cat site-ul vostru este functional, el va putea fi accesat in orice moment de catre oricine.

Spre deosebire de retelele sociale care pot disparea, informatia voastra va fi stocata mereu pe site-ul vostru si va fi accesibila tuturor persoanelor interesate de ceea ce oferiti sau prezentati.

Lasă Un Comentariu

Adresa de email nu va fi publicată iar câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.