HTC Pregătește Lansarea Unui Phablet Cu Ecran De Safir!

Cu cateva zile in urma, HTC ne-a prezentat in cadrul unui eveniment phablet-ul HTC U Ultra, gadget care iese in evidenta prin design-ul complet diferit in comparatie cu modelele anterioare lansate de compania taiwaneza. Cei de la HTC au gasit si o denumire pentru noul tip de design: Liquid Surface, inginerii depunand multa munca pentru a realiza acest design, design ce poate fi comparat cu un lichid.

O alta noutate pentru cei de la este adusa pe HTC U Ultra, si anume display-ul secundar situat in partea superioara a ecranului de 5.7 inch, fiind o idee implementata pentru prima data pe smartphone-ul LG V10. Ca alte dotari de design, HTC U Ultra soseste cu o carcasa unibody, neavand acces la bateria telefonului, in timp ce pe margini avem rame metalice in concordanta cu varianta pe care o alegem pentru telefon. Telefonul este protejat si de o sticla 2.5D, atat pe fata cat si pe spate.

HTC U Ultra urmeaza a beneficia si de o varianta “premium”, ce presupune protejarea ecranului cu sticla de safir. Aceasta varianta urmeaza a iesi spre publicul larg dupa lansarea oficiala a modelului clasic.

Ca si specificatii tehnice, telefonul soseste cu un procesor Qualcomm, respectiv modelul Snapdragon 821, alaturi de o memorie RAM de 4 GB. Ca si ROM, telefonul soseste in 2 variante: varianta cu 64 si varianta cu 128 GB spatiu de stocare, atat prima cat si a doua varianta beneficiaza de slot pentru card microSD. Probabil smartphone-ul nu exceleaza la toate capitolele, in special la cel al autonomiei, deoarece taiwanezii ne ofera o baterie de doar 3.000 mAh, insa avem la posturi Quick Charge 3.0, ce presupune incarcarea rapida a telefonului.

Ca si port USB, cei de la HTC au intrat in rand cu lumea, oferindu-ne Type-C. Se pare ca si cei de la HTC au luat decizia de a renunta la jack-ul de 3.5 mm pentru casti, urmand ca in pachetul oficial sa se gaseasca casti USonic, ce beneficiaza de un capat USB Type-C. Scanner-ul de amprente urmeaza a fi si el prezent pe noul telefon, integrat in butonul Home.