Importanța uniformelor de lucru în industria Horeca

Imi amintesc ca atunci cand eram mai mic si aveam foarte mult timp liber ma uitam toata ziua la televizor la o multime de filme. Inevitabil, prin filme mai apareau si scene din restaurante, hoteluri sau cafenele unde mereu imi atrageau atentia acele uniforme impecabile pe care le purtau mereu angajatii.

Tot timpul ma intrebam oare de ce acesti oameni sunt imbracati la fel, de ce sunt nevoiti sa poarte acele echipamente horeca, de ce bucatarii au boneta, sort si manusi si asa mai departe, multe interbari la care nu aveam raspuns. Sincer, nici nu ma interesa extraordinar de tare, dar era o curiozitate de-a mea. Am aflat mai tarziu raspunsurile:

Pentru igiena

Principalul scop al uniformelor de lucru este igiena. Nimeni nu si-ar dori sa gaseasca un fir de par in mancare, de aceea e foarte important ca bucatarii sa poarte boneta pe tot parcursul programului.

De asemenea, se recomanda ca acestia sa poarte si manusi in timp ce gatesc pentru a evita contactul direct al alimentelor cu pielea lor chiar daca s-au spalat pe maini inainte.

Te ajuta sa indentifici staff-ul

Purtarea unui anumit tip de haine este cel mai usor mod de a scoate in evidenta personalul unui hotel sau al unui restaurant. De aceea exista camasi bucatari sau alte articole vestimentare facute special pentru receptionisti, cameristi sau ospatari. Clientii au deseori nevoie de o indrumare pe care o poate oferi doar un angajat al localului.

Denota profesionalism

Indiferent daca vorbim de un hotel sau de un restaurant este foarte important ca turistii si clientii sa aiba cat mai multa incredere in afacerea ta. Unul dintre modurile cele mai eficiente de ”a face impresie buna”, ca sa zic asa, este sa atragi atentia intr-un mod pozitiv prin niste uniforme excelente.

Angajatii, mai ales ospatarii sau barmanii, isi vor petrece destul de mult timp in preajma clientilor si de aceea este important ca imaginea acestora sa fie una impecabila si sa denote profesionalism si seriozitate. Acest lucru poate fi atins prin purtarea unor uniforme de calitate, colorate frumos si inscriptionate cu logo-ul firmei.

Lasă Un Comentariu

Adresa de email nu va fi publicată iar câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.