Kurakkan, cereala indiană care îi înnebunește pe food addicts

Un produs foarte apreciat și consumat în India, de unde este originar, cereala kurakkan este fără îndoială cea mai populară cereală care face furori printre pasionații de bucătărie. Acest lucru se datorează mai ales virtuților sale nutriționale minunate.

Cei sau cele care iubesc savorile minunate venite de departe cu siguranță că au auzit deja de kurakkan. Cei care sunt curioși și care vor să găsească în sfârșit o cereală care să le revoluționeze felurile de mâncare, respectându-le preferințele alimentare în același timp, o vor adopta cu siguranță foarte repede. Cereala kurakkan este cea care seduce din ce în ce mai multe papile gustative.

Un lucru care nu este deloc uimitor. Această varietate de mei sălbatic, pe lângă gustul său tipic, are niște virtuți minunate.

Un super aliment fără gluten. Cereala kurakkan are o mulțime de nume, dar și o mulțime de proprietăți nutriționale. Nu e deci de mirare că seduce din ce în ce mai mulți occidentali. Dar această varietate de mei sălbatic se consumă de secole în Africa de Sud sau în India. Dar începe să se imună și în Europa drept o cereală foarte sănătoasă must have, mai ales printre iubitorii de produse bio.

Motivul este unul foarte simplu- la fel ca și în cazul spirulinei, a fructelor goji, a semințelor chia sau a pudrei de roșcove, este vorba despre un superaliment.

Cereala kurakkan este o cereală foarte bogată în vitaminele A, B și E, dar și în fier, fosfor, zinc sau calciu. În plus, nu conține gluten deloc, fiind cea mai bună alternativă deci la grâu, la orz, ovăz sau quinoa.

Fibrele sale și proprietățile sale alcalinizante sunt de mare ajutor pentru digestie. Deci un veritabil must have pentru organism. Iar gustul său ca de alună va veni cu o savoare suprinzătoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.