Legume Ciudate De Peste Tot Din Lume

Suntem obișnuiți cu legumele noastre destul de variate, cu cartofii, ardeiul sau morcovii însă de castravete african, romanesco sau dudhi în mod sigur nu ați auzit. Iată ce sunt acestea și cum le putem consuma:

  • Kiwano – Zis și castravetele african sau pepenele cu coarne este o specie originală din zona deșertului Kalahari. La exterior prezintă o formă amuzantă de pepene cu țepi iar la interior este format din boabe verzi și suculente cu un sâmbure în mijloc. Gustul este o combinație între lămâie, castravete și banană. Kiwano poate fi consumat cu tot cu coajă în salate sau ca ornament datorită formei sale atractive.
  • Dudhi – Dudhi este un fel de dovleac sofisticat. Acesta se cultivă în India sau China și este foarte popular în bucătăria tradițională indiană. Atunci când ajunge la maturitate coaja sa devine atât de dură încât se elimină pulpa și se folosește ca recipient.
  • Romanesco – Romanesco este un amestec între broccoli și conopidă. Cu un aspect precum cel al conopidei dar denumită broccoli Romanesco, această legumă cucerește prin forma deosebită pe care o deține. Deși se aseamănă cu conopida putem spune că avem de a face cu o conopidă dantelată și mult mai verde. Originea acesteia se găsește în Italia și a început să fie cunoscută la nivel internațional cu mai puțin de 3 decenii în urmă.
  • Vigna – Originală din Asia, vigna seamănă cu un amestec de fasole cu sparanghel. Există sute de soiuri din această legumă ciudată în Asia de Sud – Est. Se consumă în diferite feluri conservate, congela sau fierte. Planta conține foarte multă proteină și poate substitui cu ușurință carnea.

Toate aceste legume sunt doar o parte din minunatul portofoliu al legumelor de pe glob. Fiecare cultură își are legumele lor reprezentative și datorită globalizării toate aceste specii ce acum ne par exotice în curând vor devenii parte din viața noastră.

            

Lasă Un Comentariu

Adresa de email nu va fi publicată iar câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.