Top locuri încântătoare care par ieșite din basme

Vrei ca in urmatorul periplu sau in urmatoarea calatorie pe care o vei face sa te simti mai ceva ca intr-o poveste cu zane sau intr-un basm? In acest caz, pe lista ta ar trebui sa se regaseasca si urmatoarele destinatii.

Colmar, Franta. Este foarte usor sa ne dam seama de ce Colmar este numit „Mica Venetie”. Vom gasi de-a lungul canalului ce il strabate o veritabila invitatie la plimbare, dar si cele mai frumoase casute colorate, stradute fermecatoare pavate. Plimbandu-te pe stradutele sale te vei simti mai ceva ca si Belle din „Frumoasa si Bestia”.

Bibury, Anglia. Atunci cand l-a vizitat in anul 1880, artistul William Morris a spus ca este cel mai frumos oras din Anglia. Si nimic nu s-a schimbat de atunci. Acest orasel incantator, extrem de pitoresc are un farmec rustic, demn de cele mai frumoase basme.

Castelul Hohenschwangau, Germania. Acest magnific castel pare iesit direct din universul Polly Pocket, aceasta gama de papusi si de accesorii din plastic din anii 1980, destinata copiilor. A fost construit de catre printul mostenitor Maximillien II de Bvaria pentru a –l inlocui pe predecesorul sau, care data din secolul 12 si care era o adevarata ruina.

Castelul Neuschwanstein, Germania. Acest castel delirant a fost construit de catre regele Louis II pentru a- l depasi pe cel in care a crescut. Rezultatul este atat de spectaculos incat acesta a inspirat universul Disney pentru castelul Cenusaresei. Dar datorita varfurilor sale impozante pline cu zapada, iti poti imagina cu siguranta ca aici poate sa fie si castelul Elesi din Arendelle, cunoscuta si ca Regina Ghetii.

Manarola, Italia. Din cele cinci satucuri spectaculoase care compun Cinque Terre din Italia, Manarola este cu siguranta cel mai specatculos. Casutele coloarte par ca stau agatate pe stanci intr-un echilibru precar. Dar nu s-au miscat deloc inca de peste 700 de ani. Oare e ceva magie la mijloc?

Podul Rakotz, Germania. Acest pod mai are o denumire mai veche, de „podul diavolului”. Deci trecandu-l, poate vei avea impresia ca mergi sa iti vinzi sufletul diavolului.

Tibilissi, Georgia. In mijlocul vechiului centru al orasului, troneaza un nou orologiu, foarte surprinzator. Turnul cu ceas are o forma inclinata si pare mereu gata sa cada.

Castelul Bojnice, Slovacia. Daca a trebui sa alegem un castel unde sa traim ca niste printese, acesta ar fi. Aceasta cladire medievala poseda toate caracteristicile unui castel de vis.

One Comment

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *