Manichiură Semipermanentă Versus Unghii Cu Gel

Pentru o femeie care se respectă unghiile sunt cartea ei de vizită, modul în care îi atenționează pe cei din jur de faptul că este o persoană cu clasă și care investește timp în propria imagine.

În prezent avem o mulțime de alternative la clasica manichiură făcută acasă în grabă. Dacă până acum ceva timp era o adevărată corvoadă oja care sărea după unghii tocmai în momentul în care aveai cea mai mare nevoie de ea, în prezent putem alege o manichiură făcută la salon.

Printre metodele cele mai utilizate de doamne și domnișoare se numără manichiura semipermanentă sau gelul pe unghia naturală. Aceste metode sunt cele mai puțin invazive, fac mult mai puțin rău decât unghiile false, însă vin și ele cu o serie de avantaje și dezavantaje.

Manichiura Semipermanentă

Oja semipermanentă are o serie de avantaje considerabile pentru care este aleasă iar și iar. Cea mai importantă calitate este aceea că nu atacă unghia naturală absolut deloc, din contră o ajută să se mențină sănătoasă.

Acest fel de a ne face manichiura este ideal dacă nu avem prea mult timp la dispoziție alocat manichiurii. Mergi la salon și timp de 2-3 săptămâni scapi de grija ojei sărite sau a unghiilor exfoliate. În plus culoarea aleasă va rămâne strălucitoare fără să își piardă din intensitate până în ultima zi.

Singurul dezavantaj al acestui fel de manichiură este acela că oja semipermanentă nu se poate șterge ca oja normală, este nevoie de un dizolvant special ce de obicei se găsește în saloanele cosmetice. Aveți grijă, odată încercată acest fel de manichiură vă va face să reveniți la ea.

Gelul Pe Unghie Naturală

Unghiile cu gel, acele în care soluția respectivă se aplică pe unghia naturală și nu se adaugă unghii false, au la rândul lor o mulțime de avantaje însă vin la pachet și cu câteva dezavantaje.

La fel ca în cazul manichiurii semipermanente, unghiile cu gel sunt strălucitoare și arată divin. Cât timp aveți gelul pe unghie, culoarea o să fie la fel de intensă iar unghiile nu se vor rupe sau exfolia.

Dezavantajul constă însă în faptul că pentru a aplica gelul pe unghie aceasta trebuie inițial pilită pentru ca soluția să aibă aderența dorită.

Un alt mare dezavantaj este acela că trebuie întreținute, dacă unghia naturală crește va trebui ca pe acea suprafață nou crescută să se aplice gel, iar în timp acest proces poate dăuna. Spre deosebire de manichiura semipermanentă care rezistă la contactul cu apa, unghiile cu gel se pot strica dacă stați prea mult cu mâinile în apă.

Fiecare dintre acestea două este un mod interesant de a ne face manichiura depinde însă de preferințele fiecăruia. Voi ce ziceți, pe care îl recomandați?

Lasă Un Comentariu

Adresa de email nu va fi publicată iar câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.