Masajul tradițional thailandez este “body to body”?

Ce este masajul traditional thailandez?
Masajul thailandez este un masaj holistic bazat pe o viziune energetică a sănătății. Este inspirat din yoga și meditație și se caracterizează prin trei elemente principale:
Exercițiile de întindere atât dinamice, cât și fluide: ele sunt realizate într-un ritm continuu înainte și înapoi, un pic ca un tango. Aceste exerciții se bazează, de obicei, pe posturile de yoga, dar nu este necesară cunoașterea prealabilă a acestei discipline.
Lucrarea “energetică” constă în exercitarea de manevre, masaje și presiuni asupra anumitor regiuni sau puncte care trec prin liniile energetice ale corpului. Aceste linii sunt similare cu meridianele din acupunctură. Terapeutul apasă cu palmele și cu degetele sau leagă liniile energetice cu degetele. El poate folosi și brațele, antebrațele, coatele și picioarele. Masajul traditional terapeutic thailandez este departe de masajul erotic body to body pe care il gasim in saloanele de masaj oriental din Bucuresti.

O atitudine de meditație în timpul masajului: acest lucru permite terapeutului să fie intuitiv în contact cu clientul său.
Potrivit practicanților, manipulările, exercițiile de întindere și o atenție specială asupra respirației promovează o mai bună circulație sanguină și limfatică și eliminarea toxinelor. Masajul thailandez ajută, de asemenea, la eliberarea tensiunilor musculare și îndepărtarea blocajelor energetice, și restabilește flexibilitatea și mobilitatea corpului. Efectul relaxant al masajului clasic thailandez calmează mintea și induce o stare de bunăstare generală, fizică și spirituală.

Principiile pe care se bazează masajul thailandez
Inspirat din filosofia ayurvedică, sistemul masajului thailandez consideră că toată viața este animată de o energie invizibilă, numită prana. Conform tradiției indiene, prana circulă în organism prin Nadis-uri, o rețea de 72.000 de canale de energie. Atunci când energia este blocată sau limitată, se produce un dezechilibru și duce la apariția problemelor de sănătate. Pentru a trata întregul corp, inclusiv organele interne, masajul thailandez se concentrează pe Nadis-uri, pe aceste canale energetice, numite sen. Masajul modern thai are mai mult o tenta erotica, fiind reprezentat in special de manevre body to body.
Înainte de tratament, practicianul expert în masajul thailandez efectuează o evaluare bazată pe tridosha, cele trei principii sau dosha prezente în orice formă de viață:
– vata dosha, principiul aerului și al eterului, guvernează tot ce este în mișcare în organism (circulație, respirație, bătăi de inimă);
– pitta dosha, principiul focului, controlează metabolismul și digestia;
– kapha dosha, pământ și apă, controlează limfa, flegma și hidratarea.

Astfel, un masaj lent și blând reduce vata, un masaj făcut cu calm reechilibrează pitta, și un masaj făcut cu ardoare diminuează kapha.

O sesiune de masaj thailandez
Deși în Thailanda o sesiune de masaj poate dura mai mult de 2 ½ ore, într-un salon de masaj din Bucuresti aceasta durează de obicei 1 oră până la 1 ½ ore. Masajul thailandez se practică pe o saltea așezată pe pământ, asupra unei persoane îmbrăcate în haine libere și confortabile. La prima ședință de masaj, după efectuarea unui control, terapeutul pune întrebări persoanei despre stilul său de viață pentru a determina constituția ayurvedică. Conform dominantei fiecărei persoane, terapeutul expert în masajul thailandez propune pozițiile, precum și ritmul și intensitatea manevrelor de exerciții pentru a reechilibra tridosha.
Terapeuții care respectă tradiția încep și încheie ședința de masaj cu câteva minute de concentrare, pentru a fi pe deplin atenți la nevoile persoanei care primește masajul, își concentrează toată ființa în momentul prezent. Ședința de masaj thailandez se termină, în mod normal, cu un masaj liniștitor al abdomenului, pieptului, brațelor, mâinilor și feței.

In concluzie, se poate afirma clar ca masajul body to body este total diferit de masajul traditional thailandez, cu toate ca ambele provin, aproximativ, din aceeasi regiune.

Lasă Un Comentariu

Adresa de email nu va fi publicată iar câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.