Nu Toate Fructele Ne Ajută Să Slăbim

Se spune că o dietă perfectă trebuie să conțină fructe. Acest lucru este parțial adevărat pentru că unele fructe nu ne ajută să slăbim ci chiar să luăm în greutate prin conținutul ridicat de zăhăr. Acestea nu trebuie eliminate definitiv din alimentație ci consumate cu moderație.

Spre exemplu, strugurii conțin 18 grame de zahăr la fiecare sută de grame de fruct. Din acest motiv unii nutriționiști îi recomandă în curele de îngrășare. Pentru a nu lua în greutate nu este indicat să consumăm mai mult de 80 de grame de struguri însă nu în fiecare zi. Aproape la fel de mult zahăr conțin și cireșele, în special cele dulci.

Chiar dacă au un conținut ridicat de zahăr nu trebuie să le eliminăm din alimentație pentru că au numeroase beneficii pentru sănătatea noastră. Strugurii sunt bogați în resveratrol și antioxidanți care ajută la combaterea cancerului. Cireșele au pe lângă antioxidanți și numeroase vitamine.

Un alt fruct care nu e indicat să îl consumăm atunci când vrem să slăbim este banana. Chiar dacă are un conținut ridicat de zahăr, banana are un conținut ridicat de fibre și potasiu, fiind astfel indicată pentru buna funcționare a sistemului nervos. De asemenea ne furnizează energie o lungă perioadă din zi.

Smochinele depășesc în conținutul de zahăr aproape toate fructele. La fiecare 100 de grame acestea conțin 24 de grame de zahăr. În plus, aceeași cantitate conține 250 de calorii. Practic dintr-un kilogram ne luam toate caloriile necesare pentru o singură zi însă nu reușim să luăm o mare mare parte din nutrienții necesari astfel încât vom simți nevoia să mâncăm și altceva.

Trebuie să reținem că atunci când fructele sunt uscate conținutul de zahăr crește astfel încât într-o cură de slăbire aproape nici un fruct aflat în această stare nu este indicat. Caisele, prunele și stafidele sunt însă primele care trebuiesc evitate.