Nutriție – alimentele care împiedică o digestie optimă

Balonări, flatulențe, constipație, reflux gastric, dureri abdominale…după fiecare masă, dacă nu digeri așa cum trebuie alimentele, acest lucru poate să fie o veritabilă problemă. Și chiar dacă nu te grăbești cu mesele, mesteci așa cum trebuie, în liniște, trebuie să știi că unele alimente nu te lasă să digeri așa cum trebuie alimentele.

Alimente prea acide, prea picante, prea grele sau prea grase, unele alimente nu se digerează așa cum trebuie și pot să facă rău organismului.

Ceapa și usturoiul crud. Ceapa se digeră foarte greu, la fel și usturoiul, mai ales atunci când sunt consumate crude. În plus, acestea mai pot cauza și flatulențe. Cel mai bine ar fi să le consumi deci fierte.

Bomboanele. Unele bomboane sunt foarte acide, lucru ce poate cauza arsuri la stomac. Dar unii compuși din anumite gume au în același timp un efect laxativ.

Mezelurile. Din nefericire, mezelurile sunt cele care pot cauza o fermentație la nivelul colonului. Șunca degresată și carnea albă slabă sunt cele mai bune alternative.

Ciocolata cu lapte. Deoarece conține lactoză și grăsimi, ciocolata cu lapte este mult mai greu de digerat decât ciocolata neagră. Un produs foarte savuros care poate jena însă procesul de digestie.

Condimentele. Dacă vei consuma alimente mult prea picante, vei altera procesul de digestie și te vei confrunta cu dureri de stomac.

Prăjelile. Prăjelile și toate felurile de mâncare bogate în grăsimi se vor digera mult mai greu. Te vei confrunta astfel cu senzații de greutate în stomac.

Brânza fermentată. Cu cât înaintăm în vârstă, cu atât mai greu digerăm lactoza. Când ajunge în colon, aceasta poate fermenta și provoca balonări. Deci cel mai bine ar fi să eviți varietățile foarte fermentate.

Fructele uscate. Fructele uscate sunt foarte bogate în fibre și pot favoriza fermentația intestinală.

Ardeiul iute. Dacă vei consuma prea mult, vei provoca o iritație a mucoasei și arsuri la stomac.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.