Patru Beneficii Ale Dietei Cu Fibre

Alimentele bogate în fibre sunt indicate în curele de slăbire deoarece sunt digerate şi transformate de corp în energie treptat, ceea ce ne ajută într-un fel sau altul să mâncăm mai puţin şi să slăbim mai repede. Dietele pe bază de fibre au şi dezavantaje şi din acest motiv sunt indicate decât pentru perioade scurte de timp.

În caz contrar, în special dacă nu consumam multă apă, ne putem confrunta cu efecte adverse precum balonarea, flatulenţa sau crampe. Acestea sunt efecte directe ale consumului de fibre însă alimentaţia dezechilibrată poate duce la neplăceri mai mari.

Avantajele dietei cu fibre
Există patru avantaje mari ale dietei cu fibre însă e recomandat să avem o alimentaţie echilibrată şi să ne hidratăm. Cele patru avantaje despre care vorbeam sunt: senzaţia de saţietate, reglarea nivelului de zahăr, uşurarea digestiei şi ţinerea sub control a colesterolului.

Atunci când vrem să slăbim trebui să căutăm alimente care ne dau o senzaţie de saţietate pentru că astfel simţim mai rar nevoia să mâncăm, însă nu neapărat şi mai puţin. O porţie de varză călită ne poate ţine de foame chiar şi 6 ore. Am spus deja că fibrele ne dau această senzaţie de saţietate pentru că sunt descompuse mai greu de organism.

Digestia este uşurată prin faptul că fibrele ajută la reglarea tractului intestinal pentru că progresia scaunelor este încetinită, iar corpul este ajutat să absoarbă mai multă apă. E ideal să consumăm două sau trei zile foarte multe fibre atunci când suntem constipaţi sau simţim că ni s-a îngreunat corpul de la excesul de carne.

Nivelul sângelui în corp este reglat pentru că fibrele încetinesc absorţia acestuia în sânge. Celor cu diabet le este chiar recomandat să mânânce cel puţin 50 de grame de fibre pe zi pentru că s-a constatat că astfel nivelul de glucoză din sânge este controlat mult mai uşor. Fibrele solubile, pe care le găsim în fasole, ovăz, tărâţă etc, ajută la reducerea colesterolului rău, care poate duce la boli de inimă.